2013. 04. 11.

Aki ma is bátorít, dr. Csókay András




A Magyar Nemzetben (április 11., 6.o.) Csókay András Húsvét utáni gondolatok címmel tényként állapítja meg, hogy az összes európai jogrendszer, alkotmány a keresztény tanokra épülve született meg, és csak egyetlen vallás hirdeti alapelvként a cselekvő felebaráti szeretetet, ez pedig a kereszténység. 
„Az iszlám a feltétlen engedelmességet hirdeti, a buddhizmus a szánakozásig ugyan eljut, de az aktív cselekvő szeretetig nem. Ahhoz Teréz anyának kellett elmennie Indiába, hogy megmutassa a cselekvő szeretetet. Ezzel az iránnyal szemben a kis Magyarország létrehozott egy alkotmányt, amelyben Istent meg meri említeni, a családot védi, a kereszténységre utal. Ez az, ami nem tetszik bennünk a fejlett Nyugatnak. Az EU még nem szakadt ki a fogyasztásban való tobzódás, az élvezetek halmozásának bűvöletéből.” 
Az idegsebész szerző szerint az elmúlt három évben hazánkban hatalmas dolgok történtek, szembefordultunk a Nyugat szenvedélybetegségével, amely a kizsákmányolásra és a mértéktelen fogasztásra épül. 
„Folytatnunk kell a megkezdett utat. Segíteni kell Európát, hogy visszataláljon keresztény gyökereihez. Ne hallgassunk azokra a hazudozókra, akik újra csatlóssá akarnak tenni minket.” 

Csókay András megállapítja: „Istennek jó a humora.” Emlékeztet rá, hogy az EU-zászlót százegy beérkezett pályázatból 1955. december 8-án szavazták meg egyhangúlag, a Szeplőtelen Fogantatás napján. Kikötés volt, hogy nem lehet politikai, sem vallási utalás a zászlóban. A kék a Szűzanya színe. A 12 csillag a Jelenések könyvéből származik, „a napba öltözött asszony” fejét díszíti. A cikkíró szerint a szavazók egyike sem gondolt erre. Idézi Ferenc pápát: „Isten szerencsére nem fáradt bele a megbocsátásba, sajnos mi fáradunk bele sokszor a bocsánatkérésbe.” Csókay hozzáteszi: „Ne adjuk fel, ne fáradjunk el.”
**
Kapcsolódó vallomások:
http://www.ismertseg.hu/Az-agysebesz-vivmanyai
http://www.szentignac.hu/kolis-elet/nyari-tabor/dr-csokay-andras-az-imadkozo-agysebesz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése