2013. 04. 13.

Ferenc pápa szavainak hatása



Olasz plébánosok egybehangzóan állítják: Ferenc pápa szavainak hatására nőtt a templomba járók, és leginkább a gyónásra érkezők száma.
Bergoglio-hatás – így nevezi a Vatican Insider az új pápa iránti hatalmas rokonszenv következményeit.
Paolo Padrini, Stazzano plébánosa szerint az újonnan érkező hívek gyakran idézik Ferenc pápát, aki azt kérte: engedjék, hogy Isten irgalma megérintse szívüket. Sok negyven év körüli felnőtt jött hozzá a nagyböjti napokban, akik az utóbbi egy-két évtizedben nem látogatták a plébániát. A fiatalokat pedig különösen megérintették a Szentatyának azok a szavai, amelyeket a fiatalkorúak börtönében mondott Isten simogató érintéséről.
Domenico Sirtori, egy Varese tartománybeli település plébánosa szintén azt hangsúlyozta, hogy a pápa szavai, gesztusai milyen mély nyomot hagynak az emberekben. Akik eddig távolinak érezték maguktól az Egyházat, most úgy érzik, mintha leomlott volna egy fal. Különösen sokan hivatkoztak nála a Szentatyának erre a mondatára: „Isten soha nem fárad bele, hogy megbocsásson nekünk, mi vagyunk azok, akik belefáradunk abba, hogy a megbocsátását kérjük.” Tetszett az embereknek, amikor megválasztásakor lehajolt előttük és imádságukat kérte. A fiatalok közül sokan utána jártak az interneten, hogy ki is ez az alig ismert ember, és nagyon meghatotta őket, hogy nemcsak beszél, hanem valóban látogatja és ismeri a szegényeket.
A Velence tartománybeli Sottomarina plébánosa is azt mesélte el, hogy az irgalmasságról mondott tanítás ösztönzött sokakat a gyónásra. Volt olyan hölgy, akinek nem hívő férje most mindenképpen el akar menni Rómába, hogy láthassa Bergoglio pápát. Alfonso Boscolo plébános úgy érzi, azért jönnek el sokan a templomba, mert megérezték, hogy Isten közel van az életükhöz, irgalmas hozzájuk.

Magyar Kurír (tzs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése