2013. 04. 24.

Pálos hónap a Párbeszéd Házában májusban

Pálos hónap a Párbeszéd Házában májusban

2013. 04. 24.
„Te is, Magyarország, édes hazám,
a pálosokkal fogsz növekedni,
és ugyanazokkal fogsz hanyatlani.”
Pázmány Péter
A Jezsuita Rend budapesti Párbeszéd Házában (VIII. ker. Horánszky u. 20.) 2013 májusától új programsorozat indul, melynek keretében a hazánkban működő különböző szerzetesrendek mutatkozhatnak be egy-egy hónapon keresztül – tájékoztatta szerkesztőségünket Olaj-Rabóczky Anett.
Az első hónapban az egyetlen magyar alapítású és máig működő férfi szerzetesrend, a Magyar Pálos Rend (www.palosrend.hu) lesz a vendég, amely 2013 májusában öt alkalommal – négy egymás követő vasárnap és május 9-én, csütörtökön – különböző programokkal várja az érdeklődőket a Loyola Caféban, illetve a Pázmány konferenciateremben.
Vasárnap esténként a 8 órai szentmiséket követően kb. 21.15-től pálos szerzetesekkel és a környezetükben tevékenykedő csoportok – például motorosok, zarándokok, a Somogy megyében működő „Páloskert” – képviselőivel találkozhatnak a Loyola Café vendégei.
Május 9-én az Asperges me… Pálos évszázadok a magyar történelem tükrében című zenés művelődéstörténeti műsor keretében ismerkedhetnek meg a nézők a több mint 700 éves szerzetesrend hányatott és felemelő történetével.
A részletes programok eseménynaptárunkban olvashatók.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése