2013. 04. 01.

A túlsó part jelei üzennek


Egy genovai származású fiatal hajós az Atlanti óceán partján ismeretlen eredetű növényi maradványokra lett figyelmes. Ekkor elhatározta, hogy hajóra száll és felkutatja azt az ismeretlen földet, ahonnan ezek a növények Európa partjaira vetődtek. Szívében ott élt a vágy: üzent a túlsó part. Királyi udvaroknak kínálta fel szolgálatát. Próbálkozott a portugál királynál is, de sikertelenül. Csak a spanyol király bízott benne miután majdnem hat évet megvárakoztatta. Akkor hajókat bocsátottak rendelkezésére. Így indult el a Santa Marián Kolumbusz Kristóf admirális és alkirályi címmel az ismeretlen világ felé, és felfedezte Amerikát 1492 októberében. 
Isten nekünk is ad jeleket. 
 Ilyen húsvéti jelek: az üres sír, az összehajtott leplek és kendő, az angyalok jelenése, az asszonyok tanúsága, az apostolok beszámolója. A Szentlélek eljövetele teljesen átalakítja az apostolokat. Igehirdetésük minden üldöztetés ellenére gazdag termést hozott. 
Szent Ágoston érvelése világos: A kereszténység elterjedt vagy csodák által, vagy csodák nélkül. Ha csodák által terjedt el, akkor Istentől van. Hapedig csodák nélkül terjedt el, akkor ez maga a csoda, tehát Istentől van.
Az Egyház azt, amit társadalmi, gazdasági, kulturális, szociális és hit-erkölcsi téren adott a világnak, mindez Krisztus feltámadásának a megvalósult jelei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése