2014. 01. 30.

A római grafittisek Ferenc pápája

Ferenc pápa, a szuperhős
A Népszabadság 2014. jan. 30. (2.o.) Ferenc, a Superman, a Magyar Hírlap (15.o.) A római grafittiseket is megihlette Ferenc pápa, a Magyar Nemzet (14.o.) Ferenc pápa, a szuperhős címekkel számolnak be arról, hogy Supermanként ábrázolja a pápát egy római falra festett graffiti. A kitűnő technikával kivitelezett rajzon a fehér ruhás Ferenc pápa Supermanként repül a levegőben, arcán mosoly, jobb karját előrenyújtja, bal kezében szorítja híres fekete táskáját, amelyen spanyol nyelvű felirat olvasható: „valores”, vagyis értékek.
Az emberek fotóztatják magukat a grafitti alatt
Az erősen kopott falon látható grafika annyira ízléses, hogy a Vatikán maga osztotta meg a Twitter mikroblogon ezzel a képaláírással: „Megmutatunk egy graffitit, amelyet egy Vatikánhoz közeli római falon találtunk.” A Magyar Nemzet emlékeztet rá: Ferenc pápát tavaly a Time politikai hetilap az év emberének választotta, és a Rolling Stone amerikai zenei magazin legfrissebb, pénteken megjelenő számának borítóján is az ő arca látható.

Itt látható egy két és fél perces klip a graffitiről, hallható a szerző néhány gondolata - és háttérben ott vannak az eltávolítására máris megérkezett meglepően buzgó köztisztaságiak:
http://www.ansa.it/web/notizie/videogallery/italia/2014/01/29/Papa-Francesco-superman-murales-vicino-Vaticano_9983873.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése