2014. 01. 08.

Pápai üzenet a brazil bázis-közösségeknek

"Arra kaptunk hivatást, hogy evangelizáljunk és párbeszédet folytassunk a világgal"

Az evangelizáció az egész egyház és Isten népének kötelessége – írja a Szentatya üzenetében, amelyet a brazil egyházi bázisközösségek 13. találkozójára küldött. A tanácskozás január 7-én, kedden kezdődött Juazeiro do Norte-ban. A január 11-én véget érő találkozó témája: „Igazságosság és prófécia az élet szolgálatában”. A pápa üzenetében hangsúlyozza, hogy mindannyian legyünk zarándokok a vidéki területeken és a városokban is, vigyük el az Evangélium örömét minden embernek. A találkozó résztvevőit az Aparecidai Szűz Mária oltalmába ajánlja.

A Szentatya kiemeli azt a szerepet, amelyet a bázisközösségek betöltenek az egyház alapvető evangelizáló küldetésében. Utalva az Evangelii Gaudium k. apostoli buzdítására Ferenc pápa megerősíti, hogy ezek a közösségek sokszor új evangéliumi buzgalmat hoznak és a világgal folytatott párbeszéd olyan képességét, amely megújítja az egyházat.

Ugyanakkor ne veszítsék el a kapcsolatot a helyi plébánia gazdag valóságával és örömmel kapcsolódjanak be a helyi egyház pasztorális tevékenységébe. Ferenc pápa végül Szent Pál Korinthusiakhoz intézett buzdításával fordul a brazil egyházi alapközösségek találkozójának résztvevőihez: „Jaj nekem, ha nem hirdetem az evangéliumot!” (1 Kor 9,16)

(sv) VR


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése