2014. 01. 15.

Ferenc pápa meglepő gesztusa 2.

Február 6-án Párizsban aukcióra bocsátják azt a Harley-Davidson motort, amelyet a Szentatya október 13-án ajándékozott a római Karitásznak azzal a céllal, hogy a Termini-pályaudvaron található „Don Luigi di Liegro” nevet viselő szegénykonyha és szálló felújítását finanszírozza.

A két rendkívül fontos szolgálat 1987 óta működik, és naponta mintegy ezer rászoruló szenvedésén enyhít.
A motor becsült értéke, amelynek benzintartályán a pápa aláírása is megtalálható, a szakértők szerint 12-15 ezer euró körül van.
„Értékes ajándékról van szó, ami boldoggá tesz bennünket, mert újból érezzük Róma püspökének közelségét a szegényekhez. Ezért nagyon hálásak vagyunk Ferenc pápának” – nyilatkozta októberben Enrico Feroci pápai káplán, a római Karitász igazgatója.
A motorkerékpárt Ferenc pápa a legendás amerikai cégtől kapta júniusban, a Harley-Davidson Motor Company fennállásának 110. évfordulójára megrendezett római találkozó alkalmával.
A pápa ajándékát Enrico Feroci prelátus október 12-én jelentette be sajtótájékoztatón, amelyet a Capitoliumon tartottak, a két központ felújítási tervének bemutatásakor. Feroci atya köszönetét fejezte ki Ferenc pápának mindazok nevében, „akiknek majd javát szolgálja a befogadásnak és a szolidaritásnak ez a gesztusa” – fogalmazott Feroci. Arról is biztosította a Szentatyát, hogy a szegények, akik számára minden vasárnap szentmisét mutat be, továbbra is támogatják imáikkal Ferenc pápát és azt az értékes munkát, amelyet az Úr szőlőjében végez.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Ajánló: Ferenc pápa meglepő gesztusa 1.
A szegénység oka: az egyenlőtlen jövedelemelosztás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése