2015. 06. 27.

Csíkszereda - Ne félj!

Navigare necesse est, vivere non est necesse, azaz hajózni szükséges, élni nem muszáj” - mondta Pompeius a hajósainak. Mivel Csíkszeredában április 29-én R.R.K. polgármester és Sz. D. alpolgármester ellen lejáratást indítottak, azóta Csíkszereda a társadalom "intenzív" osztályára került. A "lélegeztető gépet" Antal Attila alpolgármester biztosítja. Őrá hárult mindhármuk feladata, hogy az intézmény valahogy lélegezzék. Az intézménynek működnie kell, "Navigare necesse est!" - e bölcsesség máig érvényes. Az önkormányzati képviselők Füleki Zoltán képviselőt bízták meg az alpolgármesteri teendőkkel. 
Jó munkát, erőbedobást kívánok a polgári elöljáróknak. Mindennap jusson eszükbe Szent II. János Pál pápa első felhívása: "Ne féljetek!"
A Bibliában 366-szor szerepel e biztonságot jelentő felhívás: Ne félj! 
Ma ez az orvosság: Minden napra egy Ne félj!
Ne engedjétek a bizalmatlanságot magatok közé!
Az igazság és a jó melletti elkötelezettség nem ismer megalkuvást, vagy tétlenséget. Az Önkormányzat lendüljön munkába és mi veletek vagyunk vagy inkább így: segítelek!
Ajánlom Nincs polgármester, de van óriás román zászló Csíkszeredában - cikk alatti sok-sok ajánlást.  Valamint az alábbi tudósítást:
** 
Az RMDSZ Csíkszeredai Szervezete elnökét, Füleki Zoltán önkormányzati képviselőt bízta meg az alpolgármesteri teendők ellátásával a helyi önkormányzat döntéshozó testülete pénteken.
tanacsules vn 001_b 
Alpolgármesterként tevékenykedik tovább Füleki Zoltán
A csíkszeredai önkormányzati képviselők pénteki ülésükön tudomásul vették Ráduly Róbert Kálmán polgármester lemondását. Mint elhangzott, rendkívüli helyzetben van a csíkszeredai önkormányzat, mert Szőke Domokos alpolgármester továbbra sem gyakorolhatja a feladatát, még közel két hónapig biztosan hatósági felügyelet alatt marad. Antal Attila, a polgármesteri feladatkörökkel megbízott alpolgármester kifejtette, folytatni kívánja a három évvel ezelőtt felvállalt feladatokat. A vonatkozó törvény alapján a képviselők maguk közül választhatták meg az alpolgármesteri feladatok ellátásával megbízott személyt. Az RMDSZ-frakció Füleki Zoltán jelölte a tisztségre, a személyét egyöntetűen, 11 szavazattal választotta meg a testület.
„Köszönöm a testület bizalmát. Nem örvendek ennek a kényszerhelyzetnek, visszavárjuk Szőke Domokos alpolgármestert. Addig is legjobb tudásomat adva, legnagyobb munkakedvvel fogok hozzá a feladathoz, hogy amit ebben az évben elterveztünk, tudjuk megvalósítani a város érdekében” – mondta Füleki Zoltán. A továbbiakban a kulturális intézmények felügyelete, rendezvények szervezése, az oktatási intézmények követése, illetve a szociális ügyek felügyelete tartozik majd a feladatköréhez. Gyakorlatilag Antal Attila alpolgármesteri munkakörét veszi át ideiglenes jelleggel.
Füleki Zoltán 1967-ben született Désen, Kolozs megyében, Csíkszeredában nőtt fel. Nős, egy gyerek édesapja. Középiskolai tanulmányait a 2-es számú Ipari Líceumban végezte. Közigazgatási jog szakon szerzett egyetemi diplomát 2007-ben. Tizenegy éve a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes aligazgatója, 2012-től önkormányzati képviselő, 2014-től pedig az RMDSZ Csíkszeredai Városi Szervezetének elnöke.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése