2015. 06. 01.

Zalánpatakra látogatott Károly herceg

Károly herceget többtucatnyi helybeli várta tegnap este Zalánpatakon: az öregebbek csak házaik elé ültek ki integetni, a fiatalabbak gróf Kálnoky Tibor rezidenciája előtt várták a magas rangú vendéget. Csalatkozniuk nem kellett, mert a trónörökös autójából kiszállva mindenféle prtokolláris előírást figyelmen kívül hagyva lépett oda hozzájuk, többükkel kezet fogott, megcsodált egy babakocsiban lévő három hónapos csöppséget, majd annyit mondott, örvend, hogy itt lehet régi ismerősei körében.

Mai programja szerint délben részt vesz egy kaszásversenyen – azt nem tudni, maga beáll-e a rendbe, de tavaly például szívesen tanult néhány lépést a néptáncosoktól –, majd a helybeli gyermekek rövid előadását tekinti meg. Kedden Szászfe­hér­egyházát látogatja meg, délben pedig Mik­lósvárra érkezik. Ká­roly herceg látogatása csütörtökön zárul, az országot pénteken hagyja el.


Mielőtt Zalán­pa­takra indult volna, az angol trónörökös Buka­restben Klaus Johannis (fotó) államfővel találkozott tegnap délután. Károly herceget a Cotroceni-palotában fogadta Johannis, megbeszélésüket követően az elnök azt írta Facebook-oldalán, hogy Károly herceg értékeli Romániát, s bárhol jár a világban, szívesen beszél az erdélyi térségről.

Az elnöki hivatal közleményében arról tájékoztatott, hogy beszélgetésük során Ká­roly herceg felelevenítette, milyen volt, amikor először látogatott Nagyszebenbe, illetve megjegyezte, hogy Jo­han­nis polgármestersége alatt mennyire megváltozott Szeben, hozzájárulva ezáltal az erdélyi történelmi és kulturális örökség védelméhez. Ká­roly nagy-britanniai látogatásra hívta Johannist, ezt az államfő elfogadta.

Hecser László
Háromszék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése