2015. 06. 18.

Ráduly lemondása után?

Április 29-én este kellett volna ezt az állásfoglalást megtenniük, de most, amikor a csatának vége, furcsa az ilyen állásfoglalás. Ne vegyék sértésnek, de valamiről nagyon lekéstek!
Igaz, ez a nyilatkozat több mint a semmi! 
Közel két hónap után ébredni fel, ez a politikai félelem és alkalmatlanság jele.
De olvassák el a székelyhon.ro cikkét:
***
„Veled vagyunk, Robi!” – ezzel a címmel adott ki rövid közleményt az RMDSZ Székelyföldi Önkormányzati Tanácsa. Az EMNP követendő példának nevezi Ráduly lemondását.
rrk vn 002_b
Mint fogalmaznak, elítélik Ráduly Róbert és Szőke Domokos, Csíkszereda város polgármesterének és alpolgármesterének több hónapja tartó meghurcoltatását. „Tiszteletben tartva döntését, meggyőződésünk, hogy Ráduly Róbert félreállításával Székelyföld egy kiváló polgármesterrel és közösségi vezetővel lett szegényebb. Bízunk ártatlanságukban és abban, hogy az ügy tisztázása után újra együtt tudunk mindannyian Székelyföldért dolgozni" – áll a dokumentumban.
Ráduly Róbert lemondása kapcsán az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei vezetői is közleményt juttattak el szerkesztőségünkbe. A „Követendő példa” címmel ellátott dokumentumban a következőképpen fogalmaznak: „Üdvözöljük bátorságát és emberileg kitartást kívánunk neki. Ugyanakkor felszólítjuk az összes magyar közéleti személyiséget, aki hasonló helyzetbe kerül: kövessék példáját, helyezzék magukat a választópolgárokkal egy szintre a törvény előtt. Meggyőződésünk, hogy csak egy hiteles, nem zsarolható, erkölcsi- és törvényi támadási felületektől mentes, átlátható politikai képviselettel folytathatjuk eredményesen magyar nemzeti közösségünk útját az önrendelkezés felé. Mert végső soron ez a cél, amelyet egyetlen pillanatban sem téveszthetünk szem elől.”

székelyhon.ro

1 megjegyzés:

  1. E nyilatkozat után bátran kezet foghatnak az EMNP Hargita megyei vezetői a DNA ügyészeivel ! Nem baj, mert a hátra lévő 7OOO doszár felgöngyölítése során még kézfogás nélkül is találkozhatnak...

    VálaszTörlés