2015. 06. 02.

Magyarország felajánlása Jézus Szentséges Szívének 2015.Vi.2-án

Június 2-án, kedden 18 órakor a Szent István-bazilikában a Püspöki Kar által 100 évvel ezelőtt végzett felajánlás évfordulóján, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai szentmise keretében ajánlják fel Magyarországot Jézus Szentséges Szívének.


A Jézus Szíve tisztelet tárgya:
– Jézus testi szíve, mivel a Fiúval egyesülve isteni, ezért imádásra méltó Szív
– Jézus testi szíve, mivel Jézus istenemberi szeretetének székhelye és forrása, szereti ugyanis mennyei Atyját és az embereket.
– Jézus szeretete, ő ugyanis szívéből merített erőt az üdvözítésünkhöz szükséges magasztos és csodálatos tettei végrehajtásához. Ezeket most is véghez viszi az Oltáriszentségben való jelenlétében.
Jézus Szívének tisztelete az egyház kezdete óta megtalálható liturgikus gyakorlatunkban.

Forrás: Katolikus.hu
Fotó: News.va
Magyar Kurír


MAGYARORSZÁG FELAJÁNLÁSA A LEGSZENTEBB SZÍVNEK 

Imádandó Megváltó, ki szentséges Szívedet az egész emberiség számára mindenkor feltárva tartod, ki irgalmasságod számtalan csodáját éreztetted már nemzetünkkel, engedd, hogy gyermeki bizalommal közeledjünk végtelen szereteted kimeríthetetlen forrásához és esdve kérjünk, terjeszd ki hatalmas oltalmadat küzdő és szenvedő Hazánk fölé! Hárítsd el róla haragodat és büntetésed súlyos csapásait! Védelmezd egész országunkat, amely magát teljesen szent Szívednek ajánlja fel.
Fogadd kegyesen alázatos hódolatunkat és bocsásd meg bűneinket, amelyek szeretetedre és irgalmadra érdemtelenekké tesznek bennünket. Áldd meg bűnbánó és hűségre térő népedet, tartsd távol a kor szelleme által fenyegető veszélyektől és szenteld meg.
Erősítsd szívünkben szent hitedet, amelyhez atyáink oly hűen ragaszkodtak. Építsd és szilárdítsd a lelkek egységét, hogy mint egy hazának gyermekei, megértéssel és kölcsönös szeretettel haladjunk az üdvösség útjain.
Erősítsd szívünkben a jámborságot, erényességet és állhatatosságot. Add mindnyájunknak a békét, amelyet a világ nem adhat, a te szent békédet. Ámen.
(Az 1896-os ezredévi ünnepségen imádkozta Vaszary hercegprímás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése