2015. 06. 28.

Hirdetés: 2015. június 28.



1. Ma Diakónus-szentelés a Gyulafehérvári főszékesegyházban, holnap ugyanott papszentelés. Imádkozzunk a felszentelendőkért.
Ma Csíkszentsimonban és Szépvízen Szent László búcsú, Csobotfalván Szent Péter és Pál búcsút tartanak, a szentmisék mind a három helyen 12,30 órakor kezdődnek.
2. A Jézus Szíve ájtatosságot ma du. ¾ 5-kor tartjuk. Hétköznap Jézus Szíve litániát végzünk este  ¾ 7 órakor.
3. Szerdán Jegyeskurzus du. 17 órakor az altemplomban.
4. Kapható a Krisztus világa júniusi száma. - Krisztus világa, 2015. június - Szemle. Szó van benne Teréz anya Csíkszeredai látogatásáról, Bálint Lajos halála 5. évfordulójára megjelent emlékkönyvről vall Tamás József püspök úr.  Megismerhetjük Csíksomlyó Ágacskája klarissza monostort, a Szórvány éve kapcsán a bolgárok és örmények betelepedését, csíkiak I. világháborús emlékeivel, stb. 
Figyelmükbe ajánljuk Az Egyházközségi Apostolt, a keresztény sajtót, kegytárgyakat és imakönyveket.
5. Hála Istennek, hogy vasárnaptól péntekig tartó Czenstochowai Fekete Madonna magyar-lengyel nemzeti zarándoklaton Csíkból 69-en részt vehettünk, melynek védnökei a magyar egyházi és állami vezetők mellett volt Tamás József püspök úr is.
A tegnap megtartottuk az Élő Rózsafüzér Csíkszeredáért zarándoklatot is. Mindezek és imádságaink szolgálják lelki megújulásunkat.
6. Holnap Szent Péter és Pál apostolok főünnepe. Kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel ½ 7, 7, délelőtt 11 és este 19 órakor. A Szent József kápolnában de. ½  9 órakor. A templomi perselyezés az Apostoli Szentszék részére történik.  
7. Péntek elsőpéntek, meglátogatjuk betegeinket.
8. Szombaton Hittanosok és Ministránsok találkozója de. 9 órakor. 
9. 2015. július 4-én, szombaton tartjuk Csíkszeredában és Csíksomlyón az Ezer Székely Leány Napja rendezvényt. Nyitány a Szabadság téren 9,30-kor és szentmise Csíksomlyón 11 órakor. Utána felvonulás a Salvator-hegy oldalába. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése