2015. 06. 01.

Énekkel búcsúztak a csíkszeredai művészetisek

A csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskolában hatvan, tizenkettedik osztályt végzett diák búcsúzott el hétfőn délben az iskola sportpályáján, szüleik és iskolatársaik gyűrűjében.
Ballagas Nagy Istvan Muveszeti Szakkozepiskola (7)_b
A ballagási ünnepség a Gaudeamus eléneklésével kezdődött az iskola kórusának előadásában, majd a végzősök jelképesen átadták az iskolazászlót az utánuk következő évfolyam tagjainak. Elsőként Kirmájer Enikő, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola igazgatója köszöntötte a ballagókat. „Az iskolában szellemi, lelki, képzőművészeti és építőművészeti táplálékkal töltekeztetek. Megzenésített csengőszóval, dallamokkal, festményekkel, grafikákkal, kerámia alkotásokkal, szobrokkal és megannyi  épületmakettel voltak tele mindennapjaitok. Az évek során művészeteket szerető emberekké váltatok, gyarapodott általános műveltségetek és erősödött magyarságtudatotok” – emelte ki köszöntőjében az igazgató. Beszéde végén sok sikert, kitartást kívánt a végzősöknek, a szülőknek pedig megköszönte az együttműködést.
Ballagas Nagy Istvan Muveszeti Szakkozepiskola (12)_b
Görbe Péter, Hargita megye főtanfelügyelője arra bátorította a fiatalokat, hogy mindazt a szépet és jót, amit az évek során az iskola falai között elsajátítottak elsősorban itthon, szülőföldjükön próbálják meg kamatoztatni. Hargita Megye Tanácsa részéről Kozma István megyei önkormányzati képviselő, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke szólalt fel. „Gondoljatok megelégedéssel az elmúlt évekre és bízzatok a jövő sikereiben.  A kínálkozó lehetőségek közül találjátok meg számotokra legjobbat” – kívánta.
Ballagas Nagy Istvan Muveszeti Szakkozepiskola (17)_b
A tizenegyedikesek nevében Fazakas Imola búcsúztatta a végzősöket, majd a XI. A osztály dallal köszöntötte a ballagókat. A végzősök részéről Török Zsófia osztotta meg alkalmi gondolatait a jelenlévőkkel. „Most múlik pontosan...” – énekelték meg együtt a végzős tizenkettedikesek. A kiemelkedő eredmények díjazását követően Darvas-Kozma József esperes-plébános kérte Isten áldását a ballagókra, akik az ünnepség végén a magasba dobták virágaikat.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése