2015. 02. 17.

Álarcos politika - Valami bűzlik Dániában

Tüntessenek! Nem zavar, sőt én is tiltakozom az erőszak ellen. Csak az ilyen tiltakozások a manipulált tömegemberekre kezd jellemző lenni. A zászlók is előkerülnek, sőt félárbocra engedték a kormányzati épületeken. A miniszterelnök - mindannyian dánok vagyunk - felsorolásában harmadik helyen említette a keresztényeket. Vajon ez is jelzés értékű akar lenni az EU-s Dániában? 
Ha igen, akkor leszerepeltek.
Talán fordítva kellene lennie a felsorolásnak, akkor nem kerülne sor a terrorcselekményekre. Miért? Azért, mert Jézus Krisztus az ellenségszeretetet kötelezővé tette. Amit sem a zsidó, sem a muszlim nem ismer.  - Zászlóbontás, hát nekünk még ezt sem akarják engedni. - Dániában 2 embert gyászolnak, a gyilkosság ellen tiltakoznak. Jogosan. Még Obama is telefonon részvétel. Ez is rendben. De az Ukrajnai 50-60000 áldozatért kiengedi félárbocra a zászlót? Miért nem tiltakoznak Európa szerte? Vagy az amerikai elnök naponta miért nem hívja fel telefonon az elesettek tartományfőnökeit, hogy kifejezze együttérzését, vagy támogatást - nem fegyverben és katonákban - hanem az erőszak elleni, valamint a szólás- és vallásszabadságért vívott harchoz? Hát ilyen az alakoskodó, farsanginak nem mondható, álarcos politika.
Valami bűzlik Dániában, de nemcsak Dániában!
Lássuk a tudósítást:
**
 
Több tízezren vettek részt hétfő este a dán fővárosban szervezett tömegrendezvényen, hogy megemlékezzenek a hétvégi koppenhágai lövöldözések két halálos áldozatáról és kifejezzék tiltakozásukat az erőszak ellen.



A megemlékezés a Krudttoenden nevű kulturális központnál vette kezdetét, ahol az első lövöldözés történt szombat délután. A hatalmas tömeghez intézett beszédében a dán kormányfő egységre szólította fel a különböző etnikai és vallási hátterű embereket. „Vállt vállnak vetve állunk, zsidók, muszlimok, keresztények. Mindannyian dánok vagyunk – mondta Helle Thorning-Schmidt.

Az első támadás után néhány órával a fegyveres támadó az egyik belvárosi zsinagógánál végzett egy zsidó emberrel, két rendőrt pedig megsebesített. „Minden dán zsidónak azt üzenem: nem vagytok egyedül! A dániai zsidókat érő minden támadás az összes dán elleni támadás" – jelentette ki a kormányfő.



Helle Thorning-Schmidt köszönetet mondott azoknak, akik Koppenhágába utaztak, hogy részt vegyenek a megemlékezésen. Köztük volt Anders Ygeman svéd külügyminiszter is.

Hétfő délutáni sajtótájékoztatóján a dán miniszterelnök újfent hangsúlyozta, hogy a hétvégi lövöldözés terrorcselekmény volt, noha egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a 22 éves elkövető tagja lett volna terrorista sejtnek.



Hétfő este nemcsak Koppenhágában, hanem más dán városokban, így Aarhusban és Odensében is megemlékezést tartottak. A kormányzati épületeken félárbocra engedték a zászlókat.

Részvétét nyilvánította a dán miniszterelnöknek Barack Obama amerikai elnök. A Fehér Ház közleménye szerint Obama telefonon hívta fel Helle Thorning Schmidtet, és az Egyesült Államok támogatását ígérte az erőszak elleni, valamint a szólás- és vallásszabadságért vívott harchoz.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése