2015. 02. 21.

Hirdetés: 2015. február 22.



1. Keresztúti ájtatosságot végzünk vasárnap ½ 5-kor, szerdán és pénteken az esti mise előtt ½ 6-kor.
2. Plébániai hittanórákra várjuk a gyerekeket.
3. A jegyeskurzust szerdán 17 órakor kezdjük a Millenniumi-templom Mailáth termében. Várjuk azon jegyeseket, akik az idén akarnak szentségi házasságot kötni.
4. Medjugorje-i imaest – rózsafüzér, szentmise és szentségimádás – lesz csütörtök délután 5 órakor a Segítő Mária Gimnázium Bentlakásának dísztermében. Várják a volt zarándokokat.
5. A Fekete Madonna zarándoklat Czestochowába 2015. június 22-25. (4 nap/3 éj szállással). A részvételi díj 860 lej/fő, amely tartalmazza a vonatos utazás és a Magyarországra történő buszos utazás költségét, a helyi szállítást, a 3 éjszakai szállást (A vagy B kat.), 3 reggelit, 2 vacsorát, csoportkísérést, az utasbiztosítást, a programokat a teljes út alatt és a zarándok csomagot.  Feliratkozni Veress Katalinnál lehet. Bővebben:
6.   Történelmi és kegyeleti zarándokút az olasz frontra az I. világháború 100 éves évfordulója alkalmából, budapesti kitérővel,  augusztus 18-22. (5 nap/4 éj) Részvételi díj: 990 RON/fő. Tartalmazza az utazás költségét, szállást, félpanziós ellátást és az idegenvezetést. Bővebben: Zarándokút az olasz frontra, 2015. augusztus 18-22.
7.   Küldj egy Krisztus világa havilapot a szórványba felhívásunkra folyamatosan válaszolnak. Ezzel örömet szereznek azoknak, ahol nincs iskola „Hol a tanító nyíló ajakán/ Az ige-virág magyarul terem.” A Szórvány éve van, és az a célunk, hogy minden szórvány közösséget megajándékozzunk 5 vagy 10 lappal. Öt lapra egy évi előfizetés postai költséggel 100 lej, 10 lapra 200 lej. Az újabb támogatók – magán személyek és intézmények – nevét és a támogatott települések nevét folyamatosan közöljük lapunk 2. oldalán.
8.   Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus világa - 2015. februári számát. Témában gazdag, színes havilap ára 1,50 lej.
9.   Szombaton ministránsképző 10 órától.
10.     Kérjük azon szülőket, akiknek iskolás gyermekeik vannak (0. csoporttól a 12. osztályig), hogy az iskolai vallásórára március 6-ig írassák be. Típusnyomtatványt a sekrestyében is lehet kapni. Most pedig felolvassuk Érsek atyánk körlevelét: 

Olyan világot kezdtünk élni, amikor a keresztényeknek – románoknak, magyaroknak, németeknek, cigányoknak, stb – a keresztény értékekért küzdeni kell. Megszerzett jogainkról nem mondhatunk le. 
Az iskolai vallásoktatás ilyen megszerzett jog. 
Ha ezt is feladjuk, akkor milyen autonómiáról beszélünk?  
Most vizsgázunk, hogy a változástól eltelt 25 év alatt, milyen hitvalló közösséggé formálódtunk, és milyenek vagyunk elköteleződés, egyházhűség, felelősségvállalás szempontjából.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése