2015. 02. 21.

Az USA és szövetségesei hozták létre az ISIS terrorkalifátust

Wesley Clark nyugalmazott amerikai tábornok, a NATO és szövetségesei volt európai főparancsnoka a CNN hírtelevíziónak adott interjújában elismerte, hogy Washington és szövetségesei hozták létre az ISIS, vagy más betűszóval Isil terrorkalifátust, amely a magyarországi médiában mint Iszlám Állam IÁ szerepel. Wesley, - aki 1997-2000 között volt a NATO európai főparancsnoka - kijelentette: Az ISIS azért jöhetett létre, mert a NATO és a szövetségesei vele akarták elpusztíttatni a libanoni Hezbollah ellenállási mozgalmat.

isil.jpg
















A hadvezetés azért döntött a terrorkalifátus létrehozásáról, mert fanatikusok, mint Frankenstein, és így ők sikeresen harcolhatnak a Hezbollah ellen. Clark tábornok nem részletezte, hogy pontosan az USA melyik szövetségesei vettek részt az Isil létrehozásában. Más amerikai elemzők viszont a mozaikszó alapján is úgy vélik, hogy a katonai projekt másik kitalálója Izrael volt.

A Isil terroristák közül sokakat a CIA képzett ki Jordániában 2012-ben, hogy destabilizálják a szír kormányt. Mára nagy területeket uralnak Szíriában és Irakban. A terrorkalifátus folyamatosan követi el a borzalmas emberiség-ellenes és háborús bűncselekményeket a síiták, szunniták, kurdok, a keresztények ellen.

PressTV - CNN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése