2015. 02. 21.

Romániában katasztrofális a közszféra bérezése

A közszférában a bérezés még mindig megoldatlan probléma, sőt, „katasztrófának” minősíthető – fejtette ki tegnap Victor Ponta kormányfő, rámutatva, hogy, például, az államelnök és a kormányfő bére kisebb, mint egy magánvállalat titkárnőjéé.

A szociális párbeszéd témájában a kormányban szervezett megbeszélésen a szakszervezetek egy képviselője rámutatott, a közigazgatásban dolgozók fizetése elsősorban a központi büdzséhez kapcsolódik, és úgy vélte, meg kellene találni az erőforrásokat a probléma megoldására. „Itt tökéletesen igaza van. És ne is beszéljünk a helyi hatóságokról, ahol azt hiszem, már mindenki minimálbéren van, vagy majdnem mindenki.

Pont azt próbálja megtenni a Munkaügyi Minisztérium, hogy legalább egy kissé rendezze a dolgokat. A tanügyben is most összevontak nem tudom hány kategóriát. Ez a probléma, amit meg akartunk oldani, de lentről felfelé, azaz a minimálbért emelve, mert másként nem sikerül, de remélem, hogy megtaláljuk az erőforrásokat és főként a megoldást” – mondta Ponta.

nyugatijelen.com / Mediafax

**
Januárban az egyik Krassó-Szörény megyei polgármester lemondott és elment Németországba dolgozni. Példáját követni fogják mások is, ha a bérezési rendszeren nem változtatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése