2015. 02. 08.

Sarkozy: jogos volt a Krím Oroszországhoz való visszacsatolása

Franciaország egykori elnöke, Nicolas Sarkozy szerint Krím-félsziget lakosait nem lehet hibáztatni azért, hogy csatlakoztak az Orosz Föderációhoz. Sarkozy pártja, az UMP szombati párizsi konferenciáján kijelentette: meg kell védeni az orosz ajkú lakosokat Ukrajnában, mert az új ukrán kormány sérti a jogaikat. Sarkozy az utóbbi időszak legszókimondóbb kijelentését is megtette: Európának mások az érdekei az orosz kapcsolatokban, mint az Egyesült Államoknak.

krim-orosz.jpg 




















A volt elnök leszögezte: Európa nem akar egy új hidegháború Moszkvával. és miért fontos hazánk szempontjából is mindez? Az orosz elnök látogatására készülünk, aki ellen az a legsúlyosabb vád, hogy úgymond bekebelezte a Krímet. Erre a volt francia elnök totálisan szembe menve az USA által gyarmatosítandó Európa hivatalos álláspontjával leszögezi, hogy nem az orosz elnök, hanem a népakarat döntött a Krím visszacsatolása mellett. Azt is kijelenti, hogy a puccskormány megsérti az orosz etnikai kisebbség jogait. Lehet hörögni a liberális és radikáltalantisa véleményvezéreknek, bekövetkezett a brutális törés az európai reálpolitikusok és a radikálatlantisták között.  
Most már Orbán kezében pattoghat a labda...

"Ukrajnának meg kell őriznie híd szerepét Európa és Oroszország között" - tette hozzá Sarkozy, utalva arra, hogy az ország nem lehet atlantista felvonulási terület.

Krímben kikiáltotta függetlenségét Ukrajnától tavaly március 17-én. A lakosok hivatalosan is kérték, hogy ismét Oroszország része legyen az ősi orosz terület, amelyet az egykori bolsevik szovjet diktátor, Hruscsov adott ajándékba az akkori ukrán tagköztársaságnak. A krími népszavazáson a résztvevők 96,8 százaléka az elszakadás mellett döntött..A részvételi arány a népszavazáson állt, 83,1 százalék volt.

Kincses Albin - Hunhir.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése