2015. 02. 26.

Az évszázad beismerése


Az évszázad beismerése: Netanjahu kényszerítette az Államokat Irak megtámadására
obamanetan-reuters250.jpgHiába az amerikai zsidó világcsalád, a Koch-fivérek brutális anyagi és más támogatása, a háromszög csúcsán lévő világerők lehet, hogy mégsem akarják, hogy Benjamin Netanjahu (Bibi) ismét miniszterelnök lehessen. 
Az amerikai külügyminiszter, John Kerry ugyanis beismerte: 2002-ben az izraeli miniszterelnök kényszerítette arra az Amerikai Egyesült Államokat, hogy álljon az Irak ellen fegyveres invázió élére. Kerry ezt annak kapcsán közölte, hogy Bibi a legnagyobb ellenzője az Iránnal történő tervezett megállapodásnak.
A Fehér Ház külügyi bizottságának szerdai ülésén John Kerry összefoglalta: Netanjahu győzte meg George W. Bush akkori amerikai elnököt, és a Kongresszust, hogy Washingtonnak meg kell támadnia Irakot, és ki kell szorítani a hatalomból Szaddam Husszein iraki vezetőt. Bibi parancsának elhangzása után hat hónappal az amerikai hadsereg légiereje bombázni kezdte az országot. Kerry szerint Netanjahu folyamatosan azt hangoztatta, hogy az iraki vezetés eltávolításnak
hatalmas pozitív visszhangja lesz a régióban.

Netanjahu most az Iránnal történő megállapodást akarja megtorpedózni, és a törvényhozást uraló Izrael-lobbi támogatásával március 3-án a kongresszusban uszíthat Irán bizonyítottan békés célú atomprogramja ellen. Az Obama-adminisztráció ellenzi Bibi beszédét, az amerikai elnök nem is találkozik a zsidó vezérrel. Ezidáig nyíltan állást foglaltak Netanjahu kongresszusi fellépése ellen James Clyburn, Earl Blumenauer, John Lewis valamint Steve Cohen demokrata szenátorok.

PressTVnyomán - Kincses Albin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése