2015. 02. 27.

Orbán évértékelője: Nagykorúvá vált Magyarország

Orbán szerint Európa olyan kérdésekkel szembesül ma, amelyekre lehetetlen "a liberális multikulturalizmus" keretében válaszolni. A kormányfő a legfontosabb kérdések közé sorolta azt, hogy be lehet-e fogadni azokat az embereket, akik közül sokan nem hajlandók elfogadni, vagy eleve azzal a szándékkal jönnek, hogy lerombolják az európai kultúrát.

Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjén.

A demokrácia jelző nélküli formája
A kormány elengedte a politikai korrektség dogmáját - mondta Orbán. Szavai szerint a magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt, vagyis még nem veszítette el a józan eszét, nem a duma érdekli, hanem a tények, eredményeket akar, nem elméleteket.

A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az évet. Tavaly Orbán Viktor arról beszélt, hogy Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, és senki nem gondolta volna néhány éve, hogy az ország képes lesz a saját lábára állni, és az uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.
Orbán szerint a magyar kormány elengedte a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorítások politikáját, a multikulturális társadalom "téveszméjét" és a liberális társadalompolitikát, amely nem ismeri el a közjót, és elutasítja a keresztény kultúrát.
A miniszterelnök szerint "az előző korszakból" érdemes megtartani a demokráciát, annak "jelző nélküli formáját".


Újabb gazdasági áttörés
Valódi gazdasági áttörésnek tartja, hogy a magyar gazdaság évtizedek után tavaly először nem külföldről felvett hitelekből kezdett el növekedni. Többről van szó, mint jó kormányzásról, egy nép vált nagykorúvá pénzügyi értelemben. Az állam, a vállalkozások és a háztartások úgy viselkedtek, ahogy az felelős és felnőtt emberhez illik: alaposan mérlegeltek, ésszerű döntéseket hoztak, azokat fegyelmezetten végre is hajtották.
Orbán úgy összegzett: lehet ezt kölcsönös bizalomra épülő összefogásnak nevezni. Ezért vagyunk ma kint a vízből, és ezért jött meg az étvágyunk a további sikerekre.

Róluk szólnak a következő évek
A következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk - jelentette ki a miniszterelnök.
A cél, hogy mindenki, aki dolgozik, meg tudjon élni és egyre könnyebben tudjon megélni a munkájából - mondta a kormányfő. Emiatt nő majd a kétgyermekes családok adókedvezménye, otthonteremtési program indul, folytatódnak az életpályamodellek, emelkedik a háziorvosok juttatása, új óvodák épülnek, új szakmunkásképző rendszert alakítanak ki, valamint ingyenes közétkeztetés lesz a gyermekeknek - sorolta a politikus.
A dolgozó magyarok százezreit gazdasági növekedés mellett, azzal együtt, a versenyképesség javításával párhuzamosan kell megsegíteni - tette hozzá Orbán.

Több egyeztetés kell a veszprémi vereség után
Legyünk ismét észnél! Ne üljünk a babérjainkon! - kérte pártját és annak híveit Orbán Viktor. A kormányfő a vasárnapi veszprémi időközi választást értékelve azt mondta, régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek, ráadásul a kétharmados parlamenti többségük is elesett. Azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük, minden bizonnyal elégedetlen velük, ezért valószínűleg több egyeztetésre, megegyezésre és több konzultációra lesz szükség a jövőben.
Orbán Viktor szerint egy felfokozott választási év után nem szabad megnyugodni, polgári demokráciákban nincs végső győzelem. Hozzátette: csak akkor lesz polgári Magyarország, ha mindenki dolgozik érte, akinek az fontos. Úgy fogalmazott: harcolni együtt lehet és nem egymás ellen, mert egységben az erő, mert egy a tábor, egy a zászló. Jó reggelt Magyarország! Jó reggelt magyarok! - zárta beszédét.

napi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése