2015. 02. 02.

Kéz bőre alá ültetett chip? - Kezdődik a vég?

A svéd Epicenter irodaházban vadonatúj technológiát használnak, a kéz bőre alá ültetett chipet. A mindössze rizsszemnyi chip rádióhullámokkal működik, és hamarosan az irodaházban dolgozó 700 ember közül többeknek is felajánlják a lehetőséget, hogy így helyettesítsék azonosítókártyájukat.


Hosszabb távon nemcsak az ajtók nyitásához és a fénymásolókhoz használhatják, hanem például fizethetnek is vele a büfében.

Az irodaház hivatalos megnyitóján a fejlesztő cég vezetőjébe a színpadon ültettek be egy chipet. Az új kütyüt a BBC tudósítója is kipróbálta, és beszámolója szerint a beültetés, amit egy tetoválómester végzett, csak minimális fájdalommal járt, nem többel, mint egy injekció.

A bőr alá ültetett chipeket egyre szélesebb körben használják. Van köztük, amely adatokat, például névjegyet tárol, amelyet aztán a partner leolvashat egy okostelefonnal. Ilyet kapott az újságíró is. Általánosságban pedig a chip kiváltja a jelszavakat, a PIN kódokat, és egy sor műveletet érintéssel is kivitelezhetővé tesz. Egyre több információt lehet így tárolni, és a kutatók azt remélik, hogy hamarosan az egészségügyben is hasznosítható lesz az új technika.
(vs)


Bal-Rad komm: Kezdődik hát a rémálom. Csak mint egy injekciószúrás. "Tartsa a popóját a kedves beteg! Szuri lesz!"
És honnan tudja azt majd a "kedves beteg", hogy nem-e egy OLYAN chipet is beleültetnek, ami...
Ami jelzi a KÍVÁNCSISKODÓNAK, hogy éppen hol jár, mit csinál, kivel beszél, meddig tart...?
Aztán a "vevőkészüléknél" ülő VALAKI megnyomja a "kikapcsol" gombot. És egy hirtelen - ám fölöttébb hatásos - szívroham kiiktatja a "kedves beteget"! Mert már öreg, vagy beteg, VAGY NEM ELÉGGÉ HASZNOS! VAGY MERT A KÍVÁNCSISKODÓ ÚGY GONDOLJA, hogy a "kedves beteg" rá nézve veszélyes!
Forrás: https://balrad.wordpress.com

A szárazföldi vadállat:
"Elrendelte, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát, és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát." (Jelenések 13,16- 17)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése