2014. 11. 18.

A vesztes Ponta embersége

Forrás: www.cotidianul.ro
 Ponta: kormányfő maradok, dialógust szeretnék Iohanisszal!
Victor Ponta kormányfő tegnapi sajtóértekezletén kijelentette, készen áll a dialógusra Klaus Iohannis megválasztott elnökkel, és megemlítette: nem fog lemondani kormányfői tisztségéből, és tovább akarja az országot kormányozni a jelenlegi koalíciós partnerekkel és a PLR-vel.

A kormányfő kijelentette, gratulál a megválasztott államelnöknek, Klaus Iohannisnak, megemlítve: az új elnöknek legitimitása lesz. A PSD elnöke azt mondta, meggyőződése, hogy Iohannis mindent megtesz, ami tőle függ, hogy véghezvigye, amit magában feltett.

A kormányfő azt mondta, a vasárnapi választások azt mutatják, hogy Románia szilárd demokrácia.

„Kifejezem azon kívánságomat, hogy Iohannis úrral dialógust folytassak” – mondta Ponta, megemlítve, meggyőződése, hogy az új elnök is együtt akar majd működni vele és a kormánykoalícióval.

„Romániának stabilitásra és előreláthatóságra van szüksége. Személy szerint számomra az lenne a legkönnyebb, a legjobb, ami legalábbis a családomat illeti, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akikkel eddig dolgoztam, és leköszönjek” – mondta Ponta. Majd folytatta: „Ahogyan mi tiszteletben tartjuk a tegnap adott voksot, úgy a románok is 2012-ben megszavazták egy kormánykoalíciót és egy kormányt, és mi ezt tovább visszük. Amíg a koalíció támogatását élvezem, kormányfő maradok”.

nyugatijelen.com / Mediafax
 **
A vesztes Pontaban van egy csöppnyi emberség, de Gyurcsány, Bajnai és klánjuk, nem tudna emberségesen viselkedni?
A magyar Kormány ellen oly módon vádaskodnak az EU parlamentben, hogy az a nemzetgyalázás és a hazaárulás fogalmát kimeríti.
A gyalázkodókat, a hazugságot nemzetközi szintre emelőket mikor fogják megfékezni vagy törvényszék elé állítani?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése