2014. 11. 21.

Drogprevenció az iskolában

Diákok és szüleik számára szervezett előadást a kábítószer-fogyasztás megelőzése érdekében két csíkszeredai iskola.
drogprevencio_kurdics_mihaly-pnt01_b 
Zsúfolásig telt a terem. Az előadó azt vallja, észérvekkel kell meggyőzni a fiatalokat
A Petőfi Sándor Általános Iskola és a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium meghívására kedden délben a diákok számára tartott előadást Csíkszeredában, a gimnázium kápolnatermében Kurdics Mihály, délután pedig a szülőket várták az azonos témájú beszélgetésre. Kurdics Mihály magyarországi nyugdíjas rendőralezredes Csíkszeredában az elmúlt években több alkalommal értekezett a témában. Egy korábbi előadása kezdetén hangsúlyozta, észre kell venni, hogy a kábítószer már nem egy távoli probléma, hanem itt van, minket is érint.
Tájékozódni a problémáról
László Károly, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója portálunknak elmondta, a hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok vesznek részt iskolájukból az előadáson, amelyet azért szerveztek, hogy a gyermekek tájékozódjanak a problémáról. Gáll Ildikó biológia szakos tanár minden évben tart megelőző témájú foglalkozást a gyermekekkel, ő vetette fel az ötletet, hogy hívják meg az előadót, ez pedig a Segítő Mária Gimnáziummal partnerségben meg is valósult – ismertette László Károly.
Tamás Levente, a gimnázium igazgatója is azt mondta, hogy folyamatosan foglalkoznak az iskolában a függőségek, önértékelés, önbecsülés témájával, és korábban kábítószer-ellenes programba is bekapcsolódtak - az előadás ezen tevékenységek folytatása. Az iskola hetedikes, nyolcadikos, kilencedikes diákjai vettek részt Kurdics Mihály előadásán.

székelyhon.ro

A '90-es években a líceumokban terjesztették a drogokat, ma már az általános iskolákban is belopakodtak a forgalmazók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése