2014. 11. 01.

Hirdetés: 2014. november 1. Mindenszentek


1. Mindenszentek napja. Szentmisét végzünk reggel ½ 7, 7, 11 és 18 órakor. A Róm. Kat. temetőben du. 3 órakor vecsernyét tartunk, világítunk. November 1-8. között naponta teljes búcsú nyerhető a halottak részére, ha szentségekhez járulunk, meglátogatjuk a temetőt vagy templomot, vagy kápolnát és elimádkozzuk a Hiszekegyet és a Miatyánkot.
2. Holnap, nov. 2. halottak napja, vasárnapi miserend, a szentmiséket halottainkért ajánljuk fel.
3. Holnap köztársasági elnökválasztásra kerül sor. A választásnak nagy tétje az, hogy a magyarság erejét a Kelemen Hunorra leadott voksokon méri az egész ország. Ezért a részvétel nagyon fontos. Szavazni reggel 7 órától este 9 óráig lehet minden településen ott, ahol a tavasszal is leadták voksukat. Minden 18. évet betöltött polgár szavazhat, azok is, akik éppen átutazóban vannak valahol. Vigyük magunkkal érvényes személyi igazolványunkat.
4. Előre hirdetjük, hogy pénteken, november 7-én a Héttorony Fesztivál ünnepi előadássorozat keretében a Millenniumi-templomban 19 órakor Tintér Gabriella és Kubinyi Júlia népdalestjére kerül sor. Jegyek elővételben kaphatók az Szakszervezetek Művelődési Háza pénztárában. Jegyár 15 lej felnőtteknek, 10 lej diákoknak és nyugdíjasoknak. A Héttorony Fesztivál neve is jelzi, hogy csak a Makovecz tervezte építményekben tartják. Előtte 17 órakor kiállítás lesz: a Makovecz tervezte felső-krisztinavárosi Szent Mihály templom tervei. Megnyitja: Darvas-Kozma József plébános, Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész, ezt követi Dárday István és Szalai Györgyi animációs filmje.
5. Pénteken, november 7-én délután 6 órától: Benkő Levente: A  Maniu-gárda  Szárazajtától  Szentdomokosig címmel tart előadást  a Polgármesteri  hivatal  gyűléstermében Az előadás  ingyenes,minden érdeklődő számára  nyitott
6. Megjelent a 2015. évi falinaptár. Ára 3 lej. Kapható a kegytárgyasnál.
7. A 2015. évi szentmise szándékokat november 24-től lehet a plébánián előjegyeztetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése