2014. 11. 08.

Genscher és Gorbacsov: NATO-Oroszország

Hans-Dietrich Genscher volt német külügyminiszter: Vissza kell állítani a NATO-Oroszország Tanácsot

Volt német külügyminiszter: Vissza kell állítani a NATO-Oroszország Tanácsot

A NATO-Oroszország Tanács visszaállítása jelentősen segíthetné az európai helyzet stabilizálását – mondta Hans-Dietrich Genscher volt német külügyminiszter a német médiának adott interjúban.

"A NATO-Oroszország Tanács nagy eredmény volt, amit éppen a válságos helyzetek megoldásához hoztak létre. Új energiát kell adni a "közös európai otthon" építésére irányuló erőfeszítéseknek, ahogyan Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök szokott mondani"- hangsúlyozta Genscher.
Áprilisban a NATO külügyminiszterei kijelentették, hogy az ukrajnai helyzet miatt felfüggesztik a NATO és Oroszország közötti együttműködést.
**

Gorbacsov felszólítja, hogy hallgassanak Putyinra

Gorbacsov felszólítja, hogy halgassanak Putyinra

Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök, aki a német fővárosba érkezett a Berlini Fal leomlása 25. évfordulójára, felszólította a Nyugatot, hogy oldja fel az Oroszország elleni szankciókat, figyeljen oda Vlagyimir Putyin szavaira, amiket a Valdaj vita klubban mondott, és hogy próbáljanak egyesíteni nemzetközi politikai erőket Ukrajna megsegítése érdekében.

A "valdaji" beszédében Putyin bírálta a Nyugat politikáját, felvázolta a jelenlegi globális kihívásokat, felszólította, hogy egyenlő párbeszédet folytassanak és tiszteljék Oroszország állásfoglalását. " Putyin beszédében láttam: arra törekszik, hogy megtalálja a feszültség csökkenésének a módját, és hogy új kereteket találjon a partnerséghez" - mondta Gorbacsov.

OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése