2014. 11. 24.

Már decemberben visszahívhatják Goodfriend urat

Már december elején hazahívhatják Magyarországról az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét. André Goodfriend tavaly nyár óta vezeti a budapesti követséget, de csak az elmúlt hetekben vált országosan hírhedtté a neve: a kitiltási ügy miatt. De ott volt az internetadó elleni tüntetésen is, sőt az ultrabaloldali, ultraliberális körúton belüli értelmiség zártkörű összejövetelére is elment.
André Goodfriend Kaliforniában született és Arizonában nevelkedett. Miután főiskolai diplomát szerzett az Arizonai Egyetemen filozófia, klasszikus görög nyelv, francia nyelv és rádió-televízió tárgyakból, mesterfokozatot szerzett kommunikáció szakon a jeruzsálemi Héber Egyetemen. Ezt követően doktori kutatásokat folytatott Londonban az új média kormányzati használatának témakörében. Külügyminisztériumi karrierjét 1987-ben kezdte, amikor alkonzulként és politikai munkatársként dolgozott Tel-Awiw-ban, Izraelben 1990 júliusáig. Tanult magyarul, héberül, franciául, görögül (klasszikus és modern), spanyolul, hindiül, arabul és jiddisül.

"Goodfriend napjai meg vannak számlálva?" Ezt kérdezte a valasz.hu, miután kiderült, hogy december elsején az amerikai szenátus arról szavaz, hogy ki lesz az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. André Goodfriend több mint egy éve lett az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, de a nevét legtöbben csak most ősszel ismerhették meg. Többször tartott ugyanis sajtótájékoztatót az amerikai kitiltási ügyről, és több interjút is adott a témában, de - az amerikai törvényekre hivatkozva - neveket nem mondott és bizonyítékokat sem mutatott eddig.

André Goodfriend személyesen látogatott ki az internetadó elleni tüntetésre. Fotókat is készített és feltette az internetre. Ez volt az a demonstráció, amelynek a végén megdobálták a Fidesz székházát.

Az amerikai ügyvivő múlt héten az ultrabaloldali és ultraliberális politikusok és körúton belüli értelmiségiek összejövetelére is elment, az úgynevezett Bitó-szalonba. Erről az atv.hu írt először, és később maga a házigazda, Bitó László is elismerte, hogy ott volt Goodfriend.

A tervek szerint tehát bő egy hét múlva dönthet az amerikai szenátus az új budapesti nagykövetről. A híradó információi szerint azért hívhatják haza Budapestről André Goodfriendet, mert az utóbbi időben a diplomáciai szokásoktól eltérően feltűnően sokszor jelent meg az ultra baloldali és ultraliberális körökhöz köthető belpolitikai eseményeken.

Hivatalos önéletrajza szerint korábban évekig a washingtoni nemzetközi szervezetek irodájánál, a CIA egyik szellemi, stratégia intézményénél dolgozott. Itt dolgozták ki azokat a módszereket, amelyekkel a posztszovjet államok kormányait a helyi globálcion-globálatlantista ellenzék és a hozzájuk kötődő ultraliberális civilek támogatásával meg lehet buktatni, ha az Egyesült Államok érdeke így kívánja.

Hunhír.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése