2014. 11. 11.

Ferenc pápa áldását küldte a magyar közösségekre

A római magyar közösség képviselői Tours-i Szent Márton ünnepén, november 11-én részt vehettek Ferenc pápa reggeli szentmiséjén a Szent Márta-ház kápolnájában – tájékoztatott Németh László olaszországi magyar főlelkész.

Huszonöt Olaszországban élő magyar hívő kapott meghívást a szentmisére. Egy Rómában dolgozó és egy már ott született magyar asszony olvasta fel olaszul a szentleckét, illetve a zsoltárokat, az evangéliumot pedig az olaszországi magyar főlelkész.
Ferenc pápa homíliájában a napi evangéliumot magyarázva arra buzdított, hogy Jézus példáját követve szolgáljunk. Ne akadályozzon ebben a lustaság, de ne is sajátítsuk ki magunknak Jézust. Jézus alázatos szolga lett,  mindvégig. Ez a mi hivatásunk is.
A csendes elmélkedést követően két magyar, egy ’56-os és egy Rómában élő gimnazista szolgált a szentmisén ministránsként. A szertartás után a pápa a hívekkel együtt csendben hálát adott, majd a kápolna előtt fogadta a résztvevőket. Emlékeztetett arra, hogy a nap szentje, Szent Márton Pannóniában született. Török Tamás, a magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivője reményét fejezte ki, hogy 2016-ban Magyarországon is köszönthetjük a Szentatyát, amit Ferenc pápa mosolyogva fogadott. Végül az egyházfő áldását küldte a magyar közösségekre, és kérte, hogy a magyarok is támogassák imáikkal.

Fotó: L’Osservatore Romano
Magyar Kurír
Ferenc pápa  áldását küldte a magyar hívőknek a kedd reggel bemutatott vatikáni szentmisén, amelyen a római magyar közösség 25 tagja vett részt. A katolikus egyházfő arra kérte a magyar hívőket, hogy imájukkal támogassák szolgálatát - tájékoztatta az MTI-t  Németh László, az olaszországi magyarok főlelkésze.
A vatikáni Szent Márta-házban bemutatott szentmise végén Ferenc pápa egyenként köszöntötte a jelen levő magyarokat. Az egyházfő emlékeztetett arra, hogy november 11. a Pannoniában született Tours-i Szent Márton emléknapja.  A Németh László atya által vezetett csoportot a Rómában élő és dolgozó magyarok, valamint az olasz fővárosban működő magyar egyházi és állami intézmények képviselői alkották.
- See more at: http://www.maszol.ro/index.php/kulfold/38427-ferenc-papa-aldasat-kuldte-a-magyar-hivoknek#sthash.d7DM94wa.dpuf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése