2014. 11. 17.

Láttál-e már ilyen csodálatos összeomlást?


„Láttál-e már ilyen csodálatos összeomlást? – kérdezi Nikosz Kazantzakisz világhírű regényében Zorbász, a görög. Most már láttunk – felelhetjük Ghána drámai vb-búcsúja után. A 2010-es Dél-Afrikai labdarúgó világbajnokság legdrámaibb meglepetése Ghána és Uruguay mérkőzése volt. A szakemberek szerint soha nem volt ilyen közel Afrika a világbajnoki elődöntőhöz. Ghánától mindössze 11 méterre volt az elődöntő. Az 1–1-es állás vége felé Asamoah Gyan ghánai játékos 11-esből nagy gólt akart lőni, emlékezetes módon bevonulni a történelembe. Benne volt abban a lövésben az afrikai foci minden tehetsége, naiv önbizalma és gyermeki önfeledtsége. És egy afrikai kapufáról pattant vissza Ghána és a földrész minden reménye. De ilyen csodálatosan még egyetlen csapat sem omlott össze világbajnokságon.
A görög író kérdésére csak egy csodálatos összeomlás történt, s az nagypénteken Jézus keresztfájánál.
A romániai két köztársasági elnökjelölt beszavazása, illetve kiszavazása megtörtént. Ez ne okozzon senkiben összeomlást. 
 Jézus mondja: "Eljön az óra, s már itt is van, amikor szétszéledtek, ki-ki megy a maga útjára, s magamra hagytok. De én nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van. Azért mondtam el ezeket nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek, de bízzatok, mert legyőztem a világot.” (Jn 16,32-33)


Ajánló:
http://kolozsvaros.ro/-/sabin-gherman-meghuztak-a-hatart-erdely-es-romania-kozott-?inheritRedirect=true

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése