2014. 11. 10.

Hová tegyem az írásjelet? Teszt + valami

A polgármester összefut a cigánnyal és mondja neki:
- Te cigány, hát miért nem segítesz a többieknek a hóeltakarításban?
- Drága polgármester úr, mondja már meg nekem, hogy ez közügy vagy magánügy?
- Közügy ez bizony!
- Na látja polgármester úr, a közügyektől én öt évre el vagyok tiltva!
 


A vicc után térjünk a közügyekre.
Teszteld magad. Ahhoz, hogy jövődre vonatkozóan helyesen tudd oda tenni a két vesszőt ahová kell, előbb olvasd el a most következő szövegeket. Gratulálok, hogy neki vágsz az olvasásnak.
"A keresztény embernek cselekvő módon kell hozzájárulnia a keresztény értékek megőrzéséhez és közkinccsé tételéhez. Ezen értékek a Szentírásra és Egyházunk tanítására alapozódnak.
Éppen ezért, hogy a keresztény tanítás érvényesüljön a közéletben, olyan személyre kell adnunk szavazatunkat, aki ezt az érték-rendet maradéktalanul felvállalja, nevezetesen: aki védi az emberi méltóságot és szabadságot, támogatja a család közösségi formáját, védi az életet és annak természetes lefolyását a születéstől – a halálig, aki keresztény erkölcsi normákra alapoz, és programjában nem indít olyan életforma követésére, ami erkölcsi zülléshez vezethet.
A kisebbségben élő magyaroknak – mindezek mellett – olyan személyt kell támogatnia, aki az erdélyi magyarság egyéni és kollektív jogait felvállalja, és ezek megvalósulását előmozdítja.
A fenti szempontok érvényesítése érdekében, senki nem maradhat közömbös. Mindenkinek élnie kell a választás lehetőségével anélkül, hogy befolyásolnák földi előnyök vagy érdekek.
Szeretettel kérem Kedves Híveimet, Tisztelendő Testvéreimet és egyben minden jóakaratú embert, hogy november 2-án és 16-án, menjenek el szavazni, és támogassák azt az elnökjelöltet, aki a fenti elvárásoknak leginkább megfelel.
Isten áldása legyen közösségünk életén, a Szentlélek bölcsessége vezessen a választásban, hogy Egyházunk és kisebbségi népünk javára a legjobb döntést hozhassuk." - írta dr. Jakubinyi György érsek úr f. év okt. 19-én kelt körlevelében. 
**
A második forduló november 16-án lesz.
Johannis vagy Ponta? 
Egyik sem jó, mert nyíltan semmi olyat nem mernek felvállalni, ami a magyarság jogos követelménye, mert félnek a nacionalista román szavazóktól. Ezért mind a kettő rossz. Erkölcsileg egyiket sem lehetne felvállalni.
  
De mégis
Johannist támogatja az EU Néppárt és Angela Merkel.  És vannak személyi értékei.
Éppen ezért, ha Johannis nyer, a német beruházás felgyorsul Romániában.
Jön a német tőke. Ez előnyös mindenkinek.
Viszont az RMDSZ-nek a kormányon is kell maradnia, pontázni is kell, hogy megfelelő kormány támogatást kapjon az erdélyi magyarság, épüljön az autósztráda, próbálja javítani Magyarország és Románia viszonyát.
Éppen ezért 
Fráter György és Bethlen Gábor önálló politikáját kell követni, hogy fennmaradjunk.
(Bethlen Gábor hazudott a töröknek is, az osztráknak is - hogy Erdély megmaradjon.)
Belátásod szerint tedd az írásjelet a Dodona-i jósda szövegébe:
Ibis redibis nunquam per bella peribis - csak hová tegyem a két vesszőt?
1) Ibis, redibis, nunquam per bella peribis. Vagyis: Elmégy, visszajössz, sohasem veszel el a háborúban.
2) Így téve pedig a vessőket: Ibis, redibis nunquam, per bella peribis. Vagyis: Elmégy, sohasem jössz vissza, elveszel a háborúban.

Még valamit:
Morus Tamás bölcsessége
Összefogás a vörös veszedelem ellen
Egy gerinces államfőjelölt Romániában
És ezt másold be: http://kolozsvaros.ro/-/mar-a-romanok-is-az-orszag-ketteszakadasat-vizionaljak-
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése