2014. 06. 19.

1938. május 26. - 2014. június 18.



1938. május 26. Felejthetetlen nap a magyar nemzet történetében, mert Eugenio Pacelli biboros-államtitkár, pápai követ - egy év múlva XII. Pius néven pápa - nyitotta meg Budapesten a 34. Eucharisztikus Világkongresszust, melynek célja az volt, hogy Magyarország megújuljon Krisztusból és áthatva az Eucharisztia szeretetétől, méltó legyen Krisztus királyhoz. 
Népünk az emmauszi tanítványokkal kérte: Maradj velünk, Uram, hogy „fakadjon ebből az oltárból a kegyelem bősége.” 
És fakadt a kegyelem. 
Míg az egyházi megmozdulások az eucharisztikus életbe vezették be a hívőket, a kegyelmi élettel való áthatásra irányultak, addig a világi megmozdulások az eucharisztikus Krisztus előtt való hódolatot juttatták kifejezésre.

Úrnapján a mi Urunk Jézus Krisztus szent Testének és Vérének ünnepén, világszerte körmenetben hódolunk az Oltáriszentségben köztünk maradt Jézus Krisztus előtt. Szentségi jelenlétét és örök szeretetét szentáldozással és körmenettel köszönjük meg. Csendüljön fel az 1938-as Eucharisztikus Világkongresszus himnusza: Győzelemről énekeljen napkelet és napnyugat, millió szív összecsengjen, magasztalja az Urat! 
Ma úgy vegyünk részt a szentmisén, és úgy vegyük körül az Oltáriszentséget, hogy „Szűz Mária segítségével nyerjen az Egyház új erőt küldetéséhez, és egyre inkább ismerje föl az Eucharisztiában egész életének forrását és csúcsát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése