2014. 06. 27.

Isten hívására válaszolt

Bilibók György első ünnepélyes szentmiséjét vasárnap mutatta be a csíkszeredai Millenniumi templomban szülei és nagyszülei jelenlétében.
Bilibok Gyorgy elsomiseje (3)_b 
Ünnepelt a csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia közössége
Először vált az ostya Krisztus testévé, a bor pedig Krisztus vérévé a csíkszeredai születésű Bilibók György kezében a vasárnap tartott primícián. „Számunkra ez a vasárnap olyan, mint a jeruzsálemi közösségnek a pünkösd napja. Itt születtél, itt részesültél a keresztség és a bérmálás szentségében, a teológiát is az egyházmegyében kezdted el, de Isten oda vezetett, ahol a leginkább szükség van rád” – fogalmazott köszöntőjében Darvas-Kozma József, a Szent Kereszt Plébánia esperese.
Beszédében arra bátorította az elsőmisés papot, hogy legyen az Úr Jézusnak mindig a barátja. Megítélése szerint az elsőmise egy isteni áldás a közösség számára. „Isten megáldott minket és tanítványt választott közölünk, akit  Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök egy héttel ezelőtt a papság rendjében részesített a szegedi dómban.”
A primíciás Darvas-Kozma József pápai káplánt kérte fel a szentbeszéd megtartására, aki a karaktert adó szentségekről, és a hivatás fontosságáról elmélkedett. Elmondta, az Úr Jézus tanítását és szentségeit bízta „Gyurikára”, akinek hivatását hitből és szeretetből fakadó engedelmesség fogja kísérni. „Arra törekedjél, hogy az Ige benned mindig megtestesüljön” – tanácsolta Darvas-Kozma.
Bilibok Gyorgy elsomiseje (1)_b 
Bilibók György a szegedi egyházmegyében fog szolgálatot teljesíteni
Bilibók György a szentmise végén köszönetét fejezte ki jelenlévő szüleinek, nagyszüleinek, rokonainak, ismerőseinek, és az egyházközösség minden tagjának, hogy örömében osztoztak és részt vettek az ünnepi szentmisén. Megjegyezte: a primícia az nem egy temetés, nem egy gyászünnep, hanem az örömről kell szóljon. „Teljetek el örömmel és vidámsággal a Szentlélekben” – kérte Isten bőkezű áldását szüleire, nagyszüleire és a paptestvérekre, majd a jelenlevő híveket részesítette primíciás áldásban.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése