2014. 06. 01.

Hirdetés: 2o14. június 1.



1.   Június 1-je Nemzetközi Gyermeknap és a hónap első vasárnapja, ezért a ¼ 1-es mise után szentségimádást tartunk.
2.   Június hónapban Jézus Szíve litániát végzünk: vasárnap ¾ 5-kor. Hétköznap ¾ 7-kor.
3.   Kedden Szent Antal kilenced.
A bérmálkozó ifjak szülei és a helyben lakó bérmaszülők részére felkészítőt tartunk a Millenniumi-templomban kedden az esti mise után.
4.   Június 4-én, szerdán a Nemzeti Összetartozás napján, az Erdélyi Magyar Ifjak megemlékezést tartanak a Trianoni diktátumról, gyülekezése délután fél 5-kor a Szabadság téren, majd megemlékező beszédek hangzanak el a Központi parkban.
A Millenniumi templomban az esti 7 órás szentmisén imádkozunk népünkért és  rövid megemlékezést tartunk.
5. Jegyeskurzus szerdán du. 6 órakor az altemplomban.
6. Keresztelői felkészítő péntek du. 6 órakor.
7. Péntek du. ½ 6 órára várjuk próbára a bérmálandókat, és utána gyóntatás. A bérmálkozók szülei és bérmaszülők részére 7 órától gyónási alkalom.
8. Szombaton a csíksomlyói búcsúra megyünk. Reggel 8,25-kor fogadjuk a Boldogasszony Zarándok vonat 700 zarándokát.
Plébániánk keresztalja a Millennium templomtérről 9 órakor indul a Salvator-hegyi oltárhoz, ahol fél 1-kor kezdődik az ünnepi szentmise. Kérjük a híveinket, hogy templomunk keresztje alá álljanak be, ezzel is megvalljuk összetartozásunkat.
9. Pünkösd vasárnapján plébániánk templomában bérmálás. A püspöki mise 11 órakor kezdődik. Szentmisét végzünk reggel 7 és 8 órakor, du. 5 és este 7 órakor. Kimarad a fél 10-es és a negyed 1 órás mise.
10. Katolikus újságok, folyóiratok, könyvek, a pünkösdi búcsúról szóló is kapható a kegytárgyasnál.
Figyelem! Figyelem!
11. Fekete Madonna Zarándokvonattal Czestochowába 2014. június 23-26. (4 nap, 3 éjszaka szállással). Indulás Csíkszeredából autóbusszal június 22-én du. 4 órakor a Millenniumi templom mellől. Érkezés Bp Nyugati Pályaudvarra 23-án reggel 5 órára. Czestochowából június 26-án reggel indulás Tarnow-ba, felvonulás a történelmi belvárosban, szentmise a katedrálisban, Petőfi és Bem szobrának megkoronázása. Indulás hazafelé, A székelyföldiek a miskolci vasútállomáson leszállnak és autóbusszal folytatjuk utunkat Csíkba.
Rendkívüli kedvezmény: Gyermekeknek 210 lej, Felnőtteknek 620 lej B kategória. A 2, 3, 4 ágyas, fürdőszobás A kategóriás szállásér még 200 lejt kell fizetni, aki ilyent igényel.
Benne foglaltatik az autóbusz és vonat ki- és visszautazás, utasbiztosítás, szállás, három reggeli és két vacsora, programok, autóbuszos helyi szállítások.
Jelentkezni a csíkszeredai Szent Kereszt Plébánián lehet 0040-266-311.726-os telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése