2015. 01. 18.

A Charlie Hebdo ellen tüntetők keresztény templomokat gyújtottak fel

Döbbenetes, hogy Nigerben Franciaországot azonosítják a kereszténységgel. Pedig a Charlie Hebdo szerkesztői nem keresztények, hanem hitetlen provokátorok, pénzéhes gúnyolódok. Szerkesztőségük tagjaiért a félvilág szolidaritást vállalt, de a legyilkolt keresztények ezreiért, a felgyújtott és lerombolt keresztény templomok miatt miért hallgatnak? Ez milyen mérce? Vagy elment az eszük? Lássuk a tudósítást:

**

Újabb keresztény templomokat gyújtottak fel szombaton Nigerben a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap ellen tüntetők - tájékoztat az AFP francia hírügynökség.


Legalább hét templomot gyújtottak fel szombaton az afrikai ország fővárosában, Niamey-ben. A hírszolgálat helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a demonstrálók korábban a várost keresztülszelő Niger folyó bal partján randalíroztak, délután azonban a másik partot is célba vették, ahol szintén számos templom található.

Franciaország niamey-i nagykövetsége szombaton arra figyelmeztette az országban tartózkodó francia állampolgárokat, hogy ne menjenek utcára. A tüntetők a délelőtt folyamán számos francia vállalat helyi kirendeltségét kifosztották. A tüntetők bárokat, szállodákat és italkereskedéseket is megtámadtak.

A Niger második legnagyobb városának számító Zinderben pénteken is törtek-zúztak a Charlie Hebdo ellen tüntetők, akik három keresztény templomot és egy francia kulturális központot is felgyújtottak. A zavargásokban négyen meghaltak és 45-en megsérültek. A nyugat-afrikai Niger hajdan francia gyarmat volt.

A Mohamed prófétáról gúnyrajzokat közlő Charlie Hebdo párizsi szerkesztősége ellen múlt szerdán elkövetett terrortámadásban tizenketten vesztették életüket.
Fotó: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése