2015. 01. 18.

Ferenc pápa találkozott a Taclobanban elhunyt fiatal lány édesapjával

Vasárnap délelőtt a Szent Tamás Pápai Egyetemről visszatérve a manilai nunciatúrára a Szentatya fogadta a szombati taclobani pápai szentmise előkészítésében részt vett és életét vesztett fiatal lány édesapját és unokatestvérét. A megható beszélgetés 20 percig tartott, Tagle bíboros, Manila érseke tolmácsolt. Az asztalon elhelyeztek két képet Kristelről: az egyiken fiatal lányként, a másikon kisgyermekként a szüleivel - tájékoztat P. Federico Lombardi, szentszéki szóvivő.

A szülők kétségbeesése

Az édesapja elmondta, hogy teljesen megdöbbent lánya halálhíre kapcsán, de azzal vigasztalódott, hogy gyermeke részt tudott venni a pápa és a helyiek találkozásának megszervezésében. Próbálta elérni az édesanyát, aki Hong Kong-ban dolgozik, de nem sikerült. Hétfőn érkezik a Fülöp-szigetekre.

A Szentatya imádkozott lelki üdvéért

Ferenc pápa a fiatalok való találkozóján vasárnap délelőtt azzal kezdte rögtönzött beszédét, hogy imát kért a jelenlevőktől a fiatal lány lelki üdvéért. „27 éves volt, fiatal, mint ti. Egyetlen lány gyermek volt.”

Rázuhant egy állványzat
A rendőrségi jelentés szerint Kristel Padasas, a Katolikus Segélyszolgálat (CRS) önkéntese annak következtében halt meg, hogy rázuhant egy állványzat. A hirtelen támadt erős szél megingatta a struktúrát, amely egy hatalmas kihangosító alapjaként szolgált.

(sv) VR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése