2015. 01. 26.

Putyin nyiltan beszél


putyin-250.jpgAz ukrán hadsereg a NATO egyik légiója, amely csupán Oroszországnak akar ártani, ahelyett, hogy Ukrajna nemzeti érdekeit tartaná szem előtt - mondta az orosz elnök egy szentpétervári diákoknak tartott beszédében.
„Gyakran mondjuk, hogy ukrán hadsereg, de kik harcolnak valójában? Sajnálatos módon a kijevi vezetés nem kíván a békés megoldás útjára lépni. Nem akarják politikai eszközökkel megoldani a válságot” –
mondta az orosz elnök a jelentés szerint.

"Tényleg vannak elszórva hivatásos katonák a seregben, de a nagyobbik részt az úgy nevezett önkéntes nacionalista zászlóaljak adják” - mondta Vlagyimir Putyin, aki szerint az ukrán hadsereg geopolitikai törekvései elsősorban Oroszország visszafogására irányulnak.

Putyin szerint Kijev nem volt hajlandó politikai megoldást találni a kelet-ukrajnai krízisre, és a tűzszünetet is csak a sorai rendezésére használta fel - írja az RT., az orosz állami tévé online híroldala „Sajnálatos módon a kijevi vezetés nem kíván a békés megoldás útjára lépni. Nem akarják politikai eszközökkel megoldani a válságot” – mondta az orosz elnök a jelentés szerint.

Ezzel egyidejűleg jelentette az RT, hogy az ukrán kormány Kelet-Ukrajnában rendkívüli állapotot rendelt el, az ország többi részén pedig megszigorította a biztonsági készültséget.

Hunhír.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése