2014. 12. 13.

A hidegháború kirobbantója Amerika

Oroszország válaszol az újabb amerikai szankciókra

Oroszország válaszol az újabb amerikai szankciókra

Moszkva biztosan reagálni fog, amennyiben az USA újabb szankciókat vezetne be Oroszországgal szemben. Ezt Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes jelentette be.

Korábbi közlések szerint a Fehér Ház egyelőre nem tudja bizonyossággal megerősíteni, hogy Barack Obama amerikai elnök aláírja-e a törvénytervezetet az újabb orosz ellenes szankciókkal kapcsolatban.

**

Merkel: Az Európai Unió jó kapcsolatokat akar ápolni Oroszországgal

Merkel: Az Európai Unió jó kapcsolatokat akar ápolni Oroszországgal
Ezt Angela Merkel német kancellár jelentette be szokásos heti videó beszédében, amely a német kormány hivatalos honlapján jelenik meg.
„Mi szintén szeretnénk jó, partneri kapcsolatot ápolni Oroszországgal” – mutatott rá a kancellár válaszul arra a kérdésre, hogy hogyan akar reagálni az EU arra, hogy Oroszország „erősen befolyásolja” Magyarországot, Törökországot és Szerbiát, és mint a Nyugat „korlátozhatná Oroszország befolyását”.
Merkel elmondása szerint az EU közeledése Ukrajnához, Grúziához és Moldovához, nem Oroszország ellen irányul.

**

Puskov: Az amerikai felszólítás, amely szerint az országok ne tartsák meg az orosz üzleti kapcsolataikat, nem fog meghallgatásra találni az USA közeli szövetségesein kívül.

Puskov: abszurd az amerikai felszólítás
Ez abszurdum – írta Alekszej Puskov, a nemzetközi ügyekért felelős parlamenti bizottság elnöke a Twitteren.
Korábban az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Jennifer Psaki felszólította a világot, hogy ne tartsanak fent üzleti kapcsolatot Oroszországgal. Ez a bejelentés egy sajátos reakció volt Vlagyimir Putyin orosz elnök indiai látogatására, amelynek keretein belül 16 dokumentumot írtak alá a két ország közötti együttműködésről.
**

Lavrov és Kerry Rómában találkoznak

Lavrov és Kerry Rómában találkoznak

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter telefonon beszélt amerikai kollégájával, John Kerryvel és megegyeztek, hogy találkoznak Rómában december 15-én.

A találkozó témája elsősorban a közel-keleti helyzet lesz, beleértve az izraeli, a Jordán jobb partján végbemenő, a jeruzsálemi és a régió egészét érintő eseményeket, ezen kívül az ENSZ kezdeményezéseit az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban.
Ezen kívül napirenden lesz az ukrajnai és a szíriai helyzet is.
OH

**
Az egyszerű ember is belátja, hogy a világ csendőrének önmagát kinevező USA eladósodott. A dollárt, mint papírt nyomják, minden fedezet nélkül. A fegyver arzenálja, amely fontos bevétele volt, felgyűlt és azt értékesíteni akarja. Piaca már nincs, hisz az emberek békére törekszenek. Talán ezért akar új frontot nyitni, háborúba keverni a világot, hogy győztesként gyarmatosítani tudja a világot és rabszolgává tenni az embereket. Egy biztos, hogy az USA nem jó úton jár. A székely ember is tudja, hogy "hess"-el verebet nem lehet fogni. És egy kanál mézzel több legyet lehet fogni, mint egy hordó ecettel. Talán John Kerry is belátta, hogy jobb az orosz Lavrovval Rómában tárgyalni, mint újabb szankciókkal a világot háborítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése