2014. 12. 18.

Raúl Castro az USA-ba látogathat?

A Fehér Ház szóvivője nem zárja ki, hogy Raúl Castro az Egyesült Államokba látogasson, mint ahogyan egy nappal korábban Obama kubai útjáról keltek szárnyra híresztelések.
,,Nem zárnám ki annak a lehetőségét, hogy Raúl Castro kubai vezető az Egyesült Államokba látogat. Ezzel Josh Earnest kiegészítette azt az egy nappal korábban elhangzott kijelentést, amely Barack Obama kubai látogatását valószínűsítette: nem hiszem, hogy az elnök úr egy ilyen lehetőséget elhalasztana.
Mindezek azután láttak napvilágot, hogy a két elnök telefonon beszélt egymással és megállapodtak a diplomáciai kapcsolatok rendezésében, valamint az utazási és pénzügyi könnyítésekben. Ugyanakkor egyes megfigyelők ezeket a kijelentéseket csak feltételezéseknek tartják, hiszen  aligha szeretne Raúl Castro éppen most ellátogatni Amerikába. Egyelőre annyit tudni, hogy Roberta Jacobson, a külügyminisztérium Latin-Amerikai ügyekkel foglalkozó titkára januárban elmegy Havannába, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a bevándorlási kérdésekről.

globoport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése