2014. 12. 20.

Megvalósulni látszik a Déli Áramlat?

Bulgária szándékozik minden szükséges engedélyt adni a Déli Áramlat építésére, és folytatni fogja a projekt előkészítését. Ezt az ország miniszterelnöke jelentette be.
Bulgária szándékozik engedélyt adni a Déli Áramlat építésére
Brüsszelben, az EU-csúcson Bojko Boriszov konzultációkat folytatott az európai országok vezetőivel. Elmondása szerint csak egy választ kapott: "teljesíteni kell a nemzetközi megállapodásokat", hogy elkerülje a pereskedést és a szankciókat.
"Hazánk most már teljesítheti az előkészítő munkálatokkal kapcsolatos kötelezettségeit, különösen a tengeri részt illetően, és kiadhat építési engedélyt" - mondta Boriszov.
**

Moszkva és Belgrád a közeljövőben meg fogja vitatni az energetikai helyzetet, beleértve a Déli Áramlat projektet is – fejtette ki véleményét Ivica Dacic szerb külügyminiszter.

Szerbia meg akarja vitatni a Déli Áramlattal kapcsolatos helyzetet
December 1-én Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy eláll a Déli Áramlat megvalósításától. A hírt szomorúsággal fogadták Szerbiában. Dacic elmondta, hogy a Déli Áramlat projekt bezárása kárt okoz úgy Szerbiának, mint Oroszországnak és az Európai Uniónak.

OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése