2014. 12. 13.

Az RMDSZ kilép a kormányból és ...

szkt_IMG_1534Az RMDSZ elnöke a kormányból való kilépés mellett érvelt a szövetség kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) szombati marosvásárhelyi ülésén tartott politikai beszámolójában. Elmondta, a választás után készített közvélemény-kutatás azt jelezte, drámaian csökkent azoknak az erdélyi magyaroknak a száma, akik értelmesnek látták a kormányzás folytatását. Az SZKT küldöttei megszavazták a kormányból való kilépést.
Kelemen Hunor szerint a szövetségnek most az a feladata, hogy megerősítse azoknak a hitét, akik kitartottak a szövetség mellett, és visszaadja azoknak a hitét, akik elpártoltak a szövetségtől. „A választóinknak a szövetségest, a megbízható partnert kell látniuk bennünk” – jelentette ki az RMDSZ elnöke. Kelemen Hunor úgy vélte, a szövetségnek az áprilisban tartandó kongresszusáig kell megtalálnia a jó válaszokat az új kihívásokra.
Jelzésértékűnek tartotta, hogy a romániai elnökválasztáson több erdélyi magyar szavazott a második fordulóban megmérkőző jelöltekre, akik közül egyik sem ajánlott semmit a magyaroknak, mint az első fordulóban a két magyar jelöltre. „Hazudtak, akik azt állították, hogy a magyar-magyar verseny mozgósít” – állapította meg az RMDSZ elnöke.
Az SZKT szombati ülésén döntött az RMDSZ-nek a kormányból való kilépéséről. Korábban a Szövetségi Állandó Tanács a kormányból való kilépést javasolta. A kilépést a látható többség megszavazta: 3 nem, és két tartózkodás mellett fogadták el a döntést a küldöttek.

székelyhon.ro

Az is igaz, hogyha az RMDSZ vezetői felkeresték volna a falvak népét, és szorosabbra fűzték volna a kapcsolatukat a választó emberekkel, akkor nem kellene tátott szájjal nézni, hogy "a romániai elnökválasztáson több erdélyi magyar szavazott a második fordulóban megmérkőző jelöltekre, akik közül egyik sem ajánlott semmit a magyaroknak, mint az első fordulóban a két magyar jelöltre."
"Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.
Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép."
(Petőfi Sándor)

Most pedig hogyan tovább?
Településről településre menjenek és beszéljenek a néppel. Közösen csak találunk kiutat ebből a súlyos talajvesztésből. Jövőnkről van szó!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése