2014. 12. 17.

Letépték az óriás székely zászlót Csíkszereda főterén

Forrás: itthon.ma
A csíkszeredai Szabadság térre felállított zászlórúdról hétfőről keddre virradó éjszaka ismét letépték a székely zászlót, majd megpróbálták meggyújtani.

A csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házának lépcsője alatt találták rá a leszakított székely zászlóra – tudtuk meg Tiboldi Lászlótól, az EMNT alelnökétől. Mint mondta, harmadik alkalommal rongálják meg a Csíkszereda főterére kihelyezett lobogót.

„Az EMNT és az EMNP 2013 februárjában közösen állította fel a székely zászlót. Úgy gondoltuk, Székelyföld szívében szabadon fog lobogni, és nem fog senkit zavarni, de sajnos nem így történt” – nehezményezte Tiboldi. Először tavaly karácsony előestéjén, majd idén október végén rongálták meg a székely jelképet.

„A legutóbbi rongáláskor rendőrségi feljelentést is tettünk, kivizsgálták az ügyet, de nem tudták azonosítani az elkövetőket. Most is fontolgatjuk, hogy feljelentést teszünk, és jelezzük az esetet a csíkszeredai városháza felé is” – tájékoztatott Tiboldi, aki szerint egy térfigyelő kamera kihelyezése jelenthet megoldást a problémára.

„Megígérjük, hogy rövid időn belül visszaállítjuk a székely lobogót. És akárhányszor letépik, mi mindannyiszor vissza fogjuk állítani” – szögezte le az alelnök.

magyarellenesseg.com / szekelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése