2014. 12. 26.

Egy iraki menekülttáborba telefonált Ferenc pápa december 24-én

Jézushoz hasonlította a menekülteket a pápa, amikor telefonbeszélgetést folytatott az iraki Erbíl közelében fekvő tábor lakóival. A műholdas összeköttetés december 24-én, szerdán délután jött létre a TV 2000, az olasz katolikus püspöki konferencia televíziójának a kezdeményezésére.
„Jó estét, üdvözöllek benneteket karácsony estéjén” – kezdődött a pápa telefonhívása, melyet a helyszínen arab nyelvre fordítottak. „Hallom, hogy szentmisére készülődtök, együtt leszek veletek ebben az ünneplésben. Megölellek benneteket és áldott karácsonyt kívánok nektek! Szent karácsonyt, Jézus karácsonyát kérem nektek, mert ti is Jézus karácsonyának az éjszakájában vagytok” – szólt a menekültekhez a Szentatya.

„Számára nem volt hely, elűzték onnét, menekülnie kellett Egyiptomba, hogy megmentsék az életét. Ma este ti vagytok ez a Jézus, megáldalak benneteket és közel vagyok hozzátok. Gondoljatok arra, hogy úgy vagytok a mostani helyzetetekben, mint egykor Jézus. Ezért még inkább imádkozom értetek. Nagyon közel érezlek magamhoz benneteket, az egész szívemmel. Arra kérem Jézust, hogy a maga gyengédségével simogasson meg benneteket, a Szűzanyától pedig azt kérem, hogy nagyon szeressen titeket” – fejezte ki gondoskodó szeretetét Ferenc pápa.
Forrás és fotó: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése