2014. 12. 31.

Elrabolták és meggyilkolták Gregorio López Gorostieta mexikói papot

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a Ciudad Altamirano mexikói egyházmegye püspökének Gregorio López Gorostieta egyházmegyés pap foglyul ejtése és meggyilkolása után.
A pápa a táviratban – melyet Parolin bíboros államtitkár látott el kézjegyével – együttérzését fejezi ki a megyéspüspök, a papság, a szerzetesközösségek és a szeretett egyházmegye hívei felé, majd imáiról biztosítja őket a megmagyarázhatatlan erőszak áldozatául esett pap miatt.
A részvéttávirat leszögezi, hogy „a pápa elítél minden, az ember élete és méltósága ellen irányuló merényletet”. A Szentatya arra buzdítja „az egyházmegye papjait és misszionáriusait, hogy továbbra is buzgón folytassák egyházi küldetésüket, minden nehézség ellenére, követve Jézus, a jó pásztor példáját, míg a meggyilkolt pap családtagjait a lelki közelségéről biztosítja”.
Gregorio López Gorostietát december 21-én, vasárnap rabolták el a város szemináriumából, ahol tanított. Karácsony vigíliáján a püspök vezetésével papok és hívek vonultak végig Altamirano utcáin, Gregorio atya szabadon bocsátását kérve. Azonban hiába: holttestét karácsony napján, december 25-én találták meg
Mexikóban a drogbandák nem nézik jó szemmel az egyház és a papok tevékenységét, akik felemelik hangjukat a kiengesztelődésért, a békéért, a szegényekért. 2014-ben négy papot gyilkoltak meg az országban – tájékoztat az Avvenire olasz katolikus napilap.

Forrás: Vatikáni Rádió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése