2015. 10. 24.

Bukfencet vetett a Deutsche Pünktlichkeit

Hétfőtől már toloncolhatnak a németek
A tervezettnél korábban, már a hét végén életbe léphet Németországban a menekültügyi eljárás gyorsításáról szóló törvény, így már a jövő héten elkezdődhet az elutasított menedékkérők kitoloncolása az országból.

Thomas de Maizière belügyminiszter a szászországi látogatásán azt mondta, hogy a törvény még a hét végén életbe lép, ami után azonnal meghozhatják a gyorsított kitoloncolásokhoz szükséges intézkedéseket.

A kitoloncolás nem a szövetségi kormány, hanem a német tartományok feladata, de Berlin támogatást fog nyújtani a tartományoknak, egyebek mellett repülőgépeket foglalt le, és intézkedik arról, hogy a kitoloncolandókat elszállító járatok rendben felszállhassanak a németországi repülőterekről - közölte a belügyminiszter.
Hasonlóan nyilatkozott pénteken Peter Altmaier kancelláriaminiszter, aki azt is hangsúlyozta, hogy Európában "minél több kerítés épül, annál nagyobb a szenvedés". "Európának gondoskodnia kell róla, hogy a (menekültek) mozgása és beáramlása rendezett és szervezett módon történjen".
A törvénycsomagot a múlt héten fogadta el a német parlament. Lapértesülések szerint várhatóan már a jövő hét elején nagyobb számban sor kerül azoknak a menedékkérőknek a visszaküldésére, akiknek a kérvényét elutasították a német hatóságok. A szövetségi és a tartományi hatóságok között már zajlik az egyeztetés a listák összeállításáról.

napi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése