2015. 10. 21.

Orbán Viktor részt vesz a rendkívüli csúcstalálkozón

Forrás: magyaridok.hu
Rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze vasárnapra Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, amelyre a nyugat-balkáni migrációban érintett országok vezetőit, köztük a magyar miniszterelnököt is meghívta. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóirodájának vezetője az MTI-nek szerdán megerősítette: Orbán Viktor részt vesz a tanácskozáson.

Orbán Viktor kormányfő részt vesz az Európai Bizottság elnöke által vasárnapra összehívott rendkívüli csúcstalálkozón – erősítette meg Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán az MTI-nek.

Jean-Claude Juncker a tanácskozásra a nyugat-balkáni migrációban érintett országok vezetőit, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnököt hívta meg.

A találkozó célja a bizottság közleménye szerint az, hogy az érintett országok megállapodjanak olyan „operatív következtetésekről”, amelyeket azonnal meg lehet valósítani.

A megbeszélésre Ausztria, Bulgária, Horvátország, Macedónia, Németország, Görögország, Románia, Szerbia és Szlovénia miniszterelnöke hivatalos még.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése