2015. 10. 19.

Ráduly–Szőke-ügy: fenntartja a vádat a DNA

Forrás: kronika.ro
Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) nem vonja vissza a vádemelést Csíkszereda volt polgármestere és hivatalának gyakorlásától eltiltott alpolgármestere esetében – derül ki a vádhatóságtól kapott tájékoztatásból – adja hírül összeállításában Kovács Attila a kronika.ro-n.

Miután többszöri halasztás után az október 8-án kihirdetett ítélet szerint a Hargita megyei törvényszék a Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos ügyvédjei által korábban a vádirattal kapcsolatosan emelt kifogások nagy részét elfogadta, jelentős mennyiségű bizonyíték kizárását rendelte el. Jórészt lehallgatások jegyzőkönyveiről van szó, olyan beszélgetésekről, amelyeket a védőügyvédek álláspontja szerint törvénytelenül rögzítettek.

A törvényszék internetes honlapján ugyanakkor az is megjelent, hogy ezek után a vádiratot összeállító ügyésznek jeleznie kell az ügyben eljáró bírónak, hogy fenntartja vagy sem a vádemelést. Mivel ezzel kapcsolatos fejleményekről még múlt héten sem értesültek az ügyvédek, írásban kérdeztük meg a vádhatóság álláspontját.

A DNA-tól érkezett igen rövid tájékoztatásból kiderül, fenntartják a vádemelést az ügyben, de további részletekkel nem szolgáltak. Arra a kérdésünkre nem kaptunk választ, hogy a törvényszéki döntés ellen nyújt-e be fellebbezést a vádhatóság, erre vonatkozó információ az igazságügyi rendszerben hozott döntésekről tájékoztató portálon sem jelent meg. Eugen Constantin Iordăchescu, Ráduly ügyvédje múlt héten kérdésünkre azt mondta, erre a lépésre nincs megállapítva törvényes határidő.

Mint ismeretes, a polgármesteri tisztségről időközben lemondott Ráduly Róbertet kétrendbeli hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, Szőke Domokos alpolgármestert többrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA – írja a kronika.ro.

erdély.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése