2015. 10. 28.

Magyarországon és Lengyelországban is a nemzeti méltóság forradalma zajlik

Jaroslaw Kaczynski és Orbán Viktor Fotó: (MTI/EPA/PAWEL SUPERNAK) Magyarországon és Lengyelországban egyaránt erőszakmentes, konzervatív forradalom zajlik, mely a nemzeti méltóság forradalmának is nevezhető, és amelynek a nyugati liberális sajtó dühös támadásaival kell szembenéznie - írta kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.
Lisicki véleménycikkét a Wirtualna Polska hírportál közölte. A szerző a 2010-es magyarországi fordulathoz hasonlítja a vasárnapi lengyel választásokat, amelyek nyomán a nyolc éve ellenzékben lévő nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) önállóan alakíthat kormányt.

A magyar és a lengyel társadalom is egy a hagyományokat semmibe vevő csoport ellen fordult

Lisicki szerint a választások mindkét esetben “egy establishment-ellenes békés felkelést” jelentettek, amelyben a magyar, illetve a lengyel társadalom az ellen “a magát felvilágosultnak minősítő szűk csoport” ellen fordult, amely “a hagyományt semmibe véve a rend saját új vízióját próbálja a társadalomra ráerőszakolni”. Így Orbán Viktor, valamint a PiS elnöke, Jaroslaw Kaczynski a cikkíró megítélése szerint “a nemzeti ellenállás szószólóivá lettek”.

Mindkét politikus szemében a nemzetállam biztosítja a demokrácia alapértékének, a közjónak a legjobb védelmét

Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski egyaránt a legfontosabb politikai kategóriának a nemzetet tartja – írja a főszerkesztő. A Fidesz és a PiS “a nyugati liberális média szinte általános dühével szembesül”. E média “óriási erőfeszítése ellen” mégis “a nemzeti méltóság forradalma” valósul meg – írta Lisicki.
Jaroslaw Kaczynski és Orbán Viktor
Fotó: (MTI/EPA/PAWEL SUPERNAK)

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése