2015. 10. 27.

Díszdoktori címet kapott Bartholomaiosz pátriárka az egység kultúrájának szolgálatáért

I. Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkának az olaszországi Loppianóban október 26-án adták át a Sophia Egyetemi Intézet díszdoktori címét. A kitüntetést az emberi család egységéért végzett szolgálatáért kapta a főpásztor. Ferenc pápa levélben gratulált az elismeréshez.


Ez az első díszdoktori cím, amelyet a Sophia Egyetemi Intézet az egység kultúrája témakörben átadott. Az intézményt Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója hozta létre azzal a céllal, hogy hatékonyan és kiemelten foglalkozzon a folyamatban levő kulturális átalakulással.
Ferenc pápa üzenetében elismeréssel szólt a pátriárka tevékenységéről, melyet az egység kultúrájának előmozdításáért fejtett ki.
Munkájával kedvezően hozzájárul egyházaink közös útjához a teljes és látható egység felé, amelynek irányába elkötelezetten és kitartóan haladunk – fogalmaz a pápa, és arra buzdít, hogy a Sophia Egyetemi Intézet gyakorolja továbbra is a Fokoláre mozgalom karizmáját a Szentlélek tevékenységére nyitottan, legyen továbbra is a találkozás, a kultúrák és vallások közötti párbeszéd helye.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése