2015. 10. 30.

„Orbán azt teszi, amit Európának kellene”

Jaap de Hoop Scheffer volt NATO főtitkár és volt holland külügyminiszter LE VIF/L’Express című vezető belga hetilapnak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy Magyarország szerbiai, szlovén és horvát határon felépített kerítésére nem lett volna szükség, ha az EU jobban felügyelte volna külső határai.
„Orbán Viktor azt teszi, amit Európának tennie kellene” címen közli a 470 000 példányban megjelenő vezető belga hetilap azt az interjút, amelyet Jaap de Hoop Schefferrel, volt NATO főtitkárral és volt holland külügyminiszterrel készített, aki interjúja kezdetén kijelentette, hogy a menekülthullám nem fog csillapodni addig, ameddig a szíriai háború tart.
dddd
Európa egyszerűen nem tudja, miként kezelje a menekültválságot, ami pedig Szíriát illeti, Európának nincs stratégiája, tette hozzá. Orbán Viktorra térve elmondta, Magyarországnak kötelessége felügyelnie határait. Magyarország szerbiai, szlovén és horvát határon felépített kerítésére nem lett volna szükség, ha az EU jobban felügyelte volna külső határait a Frontex segítségével, majd elmondta a cikk címében olvasható véleményét a magyar miniszterelnök migránspolitikájáról – olvasható a blogstar nemzetközi sajtószemléjében.

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése