2015. 10. 31.

Tizenöt éves a Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum

Volt és jelenlegi diákjaival közösen ünnepelte a csíkszeredai Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum munkaközössége fennállásuk tizenötödik évfordulóját péntek délután a csíkszeredai Róm. Kath. Főgimnázium dísztermében.
Louis Pasteur 15 eves (2)_b
A Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum 2000-ben kezdte meg működését Csíkszeredában, hogy magyar nyelven biztosítson hároméves általános egészségügyi asszisztensi és higiéniai és közegészségügyi asszisztensi képzést. Az elmúlt 15 év alatt e két szakon 770 tanuló végzett és nagy százalékban az egészségügyben dolgoznak. A tanintézetnek jelenleg 152 hallgatója van.
Az évfordulós ünnepség a Darvas-Kozma József esperes-plébános által celebrált szentmisével vette kezdetét, majd Birta Mária és Ráduly Erzsébet, az intézmény két vezetője osztotta meg alkalmi gondolatait a jelenlévőknek.
Louis Pasteur 15 eves (1)_b
„Ma van az a nap, amikor megünnepeljük a pillanatokat, a lehetőséget, és nekivágunk saját kalandjainknak. Megünnepeljük az örömöt és időt találunk álmainknak és arra, hogy higgyünk a csodában” – fogalmazott Birta Mária igazgató, aki visszatekintett a kezdeti évekre is. „Bátorságra volt szükség 2000-ben elindítani egy magyar magániskolát, bátorság volt a Márton Áron Gimnázium részéről befogadni egy iskolát, bátorságra volt szükség felvállalni az oktatói munkát egy induló iskolában és bátorságra volt szükség diáknak lenni egy új iskolában. A bátorság mellett sok munkára és kitartásra volt szükség” – hangsúlyozta Birta Mária.
Louis Pasteur 15 eves (3)_bRáduly Erzsébet
Ráduly Erzsébet igazgató a jelenlevőkkel közösen számolt el egytől tizenötig, hogy mindenki még jobban ráhangolódjon az ünnepi pillanatra. „Nagy dologra vállalkoztunk 2000 őszén, amikor egy lelkes csapat elindult ezen az úton, ami az iskolaalapítást célozta meg. Úgy képzeltük el, hogy jövőt építünk nektek, azáltal, hogy magyar tannyelvű egészségügyi szakképzőt hozunk létre Csíkszeredában” – emelte ki Ráduly Erzsébet.
Louis Pasteur 15 eves (4)_b
A köszöntő beszédek után levetítették a Gyurka Csaba által összeállított kisfilmet az elmúlt tizenöt évről, majd ezt követően Máté Éva volt diák emlékezett vissza az itt eltöltött évekre. Gáspár Hanna a jelenlegi diákok nevében osztotta meg gondolatait. Az ünnepség záróakkordjaként az iskola tanulói zenés-verses műsorral kedveskedtek a Sunshine együttes közreműködésével. Az iskola bejáratánál az emlékfotó elkészítése után pezsgővel koccintottak az eltelt évek sikerére, majd találkoztak az osztályközösségek.

szekelyhon.ro
Iochom Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése