2016. 02. 10.

Az onkológiai osztály támogatására gyűjtenek

A betegek világnapja (február 11.) alkalmából városszintű gyűjtés tartanak csütörtökön a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára.
persely vn 001_b 
Plébániákon, parókiákon gyűjtik az adományokat
A csíkszeredai plébániák, parókiák, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa támogatásával gyűjtést szerveznek csütörtökön a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház onkológiai osztályának támogatására. Emellett a csíksomlyói kegytemplomban is csütörtökön tartják az idősek és betegek huszonharmadik zarándoklatát. Évről évre egyre többen keresik fel ezen a napon a csíksomlyói kegytemplomot, ahol idén a szentmise fél 11-kor kezdődik, és amelynek végén a beteg és idős zarándokok a betegek szentségében részesülnek. A kegytemplomban is lehetőség lesz az adakozásra a szentmisék keretében, illetve a nap folyamán a kolostor kapusszobájában is átadhatók a felajánlások.
Egy évvel korábban mintegy hétezer lejes támogatást adtak át Zsigmond Imola kezdeményezésére a történelmi magyar egyházak képviselői, illetve Magyarország csíkszeredai főkonzulja a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekosztályának. Az összeget az osztályon szükséges berendezések megvásárlására szánták. Az említett 7 ezer lejt a hívek adományozták az egészségügyi intézmény részére, ugyanakkor a támogatáshoz további 1000 euróval hozzájárult a Magyar Villamos Művek (MVM) is.
székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése